DVD Stara Jošava održalo 63. godišnju skupštinu

josava03 201500002

U subotu, 14. ožujka 2015. godine, DVD Stara Jošava održalo je 63. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, kojoj su nazočila 42 od ukupno 67 članova s pravom glasa i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu DVD – a Stara Jošava iznio je predsjednik, Dalibor Saher, napomenuvši da je Društvo u protekloj godini postiglo zadovoljavajuću razinu spremnosti. Članovi DVD – a Stara Jošava sudjelovali su u provjeri spremnosti simulacijom požara Vatrogasne zajednice Orahovica, u kojoj su sudjelovala sva Vatrogasna društva sa područja grada i DVD Čačinci. U protekloj godini najviše se radilo na edukaciji članova i natjecateljskim vještinama djece i mladeži, a odrađen je i niz radnih akcija uređenja vatrogasnog doma. Predsjednik je istaknuo dobru suradnju DVD – a sa Mjesnim odborom te je zahvalio svim članovima DVD – a na suradnji, ženama na podršci i sudjelovanju u pojedinim radnim akcijama te gradskoj vlasti koja prepoznaje njihov rad.

Izvješće je podnio i zapovjednik DVD – a Stara Jošava, Zlatko Udovčić, istaknuvši da Društvo broji ukupno 67 članova, od kojih je 10 operativnih, 21 izvršni, 23 pričuvna člana i 13 veterana. Ispit za vatrogasna zvanja u protekloj godini položilo je 12 vatrogasaca, a 7 interventnih članova sudjelovalo je na vježbi simulacije požara. Također, članovi DVD – a sudjelovali su na memorijalnom malonogometnom turniru Damir Hornung te su sa ekipom djece od 6 do 12 godina sudjelovali na županijskom natjecanju. U protekloj godini odrađeno je 10 – ak vježbi, radnih akcija uređenja doma i održavanja okoliša, a za sve mještane organiziran je i doček Nove godine.

Plan rada DVD – a Stara Jošava za 2015. godinu sastoji se od sudjelovanja na natjecanjima u vatrogasnim znanjima, održavanja trajne spremnosti, uređenja doma te daljnjeg osposobljavanja vatrogasaca.

Po završetku skupštine gradonačelnik je pohvalio aktivnosti DVD – a i dobru suradnju sa Mjesnim odborom. Gradonačelnik je istaknuo da svojim dolaskom na skupštine DVD – a s područja grada daje potporu vatrogascima jer cijeni to što su spremni dati sve od sebe kako bi pomogli drugima. U nadi nastavka dobre suradnje sa Mjesnim odborom, članovima DVD – a poželio je puno sreće u daljnjem radu i što manje požara. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Dvdstarajosava03-2015{/gallery}