DVD Crkvari održalo 63. izvještajnu skupštinu

dvdcrkvari03 201500005

U subotu, 07. ožujka 2015. godine, DVD Crkvari održalo je 63. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik DVD – a Crkvari, Ivica Podboj, izvijestio je prisutne o radu DVD – a u protekloj godini. Članovi DVD – a Crkvari u proteklo su godini obavili redovnu inventuru vatrogasne opreme te su prisustvovali vatrogasnim skupštinama DVD – a na području grada i DVD – a Feričanci, kao i na proslavi Sv. Florijana u Feričancima. DVD Crkvari ima 8 operativnih vatrogasaca koji imaju liječnički, a koji su bili spremni po potrebi ići u pomoć poplavljenim područjima RH. U protekloj godini DVD je odradio jedan dio natjecanja s muškom djecom uzrasta od 6 do 12 godina te su djeci kupili 10 trenerki za djecu koja su to svojim radom zaslužila. Članovi DVD – a Crkvari, osim intervencije u Staroj Jošavi zbog poplave, u protekloj su godini radili na uređenju vatrogasnog doma i okoliša u suradnji sa Mjesnim odborom, a također su svojim radom pridonijeli održavanju Crkvaračkog prela. Predsjednik Ivica Podboj istaknuo je izuzetnu suradnju DVD – a sa Mjesnim odborom i KUD – om Crkvari te je zahvalio svim članovima i svima koji prepoznaju rad DVD – a, a posebnu zahvalu u ime svih vatrogasaca uputio je Gradu Orahovici i gradonačelniku, koji u ova teška vremena nije uskratio sredstva za rad vatrogasnih društava.

Plan operative i rada DVD – a za 2015. godinu iznio je zapovjednik, Miroslav Varga, istaknuvši da će članovi DVD – a Crkvari i u ovoj godini nastaviti raditi na preventivi i zaštiti od požara, prisustvovati godišnjim skupštinama DVD – a s područja Vatrogasne zajednice Orahovica, obaviti redovan servis opreme te nastaviti rad s djecom. U planu za 2015. godinu je i kupovina novih vatrogasnih odora te održavanje i čišćenje okoliša oko vatrogasnog doma u suradnji sa Mjesnim odborom.

Po završetku skupštine, prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, koji je pohvalio velik broj aktivnosti DVD – a i dobru suradnju sa Mjesnim odborom i KUD – om Crkvari. Gradonačelnik je također zahvalio Crkvarčanima na svemu što čine za Orahovicu, jer grad bez ovog malog mjesta sa velikim srcem ne bi bio isti te je svim članovima DVD – a Crkvari poželio što manje intervencija i puno sreće u daljnjem radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Dvdcrkvari03-2015{/gallery}