Društvo ratnih veterana „Hrvatski domobran“ održalo izvještajno-izbornu skupštinu

Domobrani03 2015 002

U petak, 6. ožujka 2014. godine, Društvo ratnih veterana „Hrvatski domobran“ održalo je izvještajno-izbornu skupštinu, kojoj je od ukupno 58 nazočilo 38 članova. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Katica Lijić, Miroslav Tot i Stjepan Dujmić te kao zapisničar i blagajnik Marijan Vučinić. Iznoseći izvješće o radu u protekloj godini, predsjednik udruge Stjepan Dujmić, napomenuo je kako su u skladu sa svojom glavnom zadaćom održavanjem spomena na sve važne datume stvaranja Hrvatske države kroz povijest, članovi udruge prisustvovali brojnim komemoracijama, polaganjima vijenaca i paljenju svijeća na spomen obilježjima u gradu, organizirali put u Bleiburg te su prisustvovali skupštinama drugih udruga, a izvršni odbor sastao se 6 puta. Nakon financijskog izvješća blagajnika predsjednik je uputio zahvalu svim donatorima posebice Gradu Orahovici i gradonačelniku na bezuvjetnoj potpori udruzi.

Predsjednik radnog predsjedništva Miroslav Tot je upoznao nazočne s novim zakonom o Udrugama i usklađivanju statuta Udruge s novim zakonom te je kao takav novi statut jednoglasno usvojen.

Nakon toga se pristupilo glasovanju i za novo vodstvo Udruge su izabrani Stjepan Dujmić kao predsjednik Udruge, a Pavica Mitrović, Katica Lijić, Miroslav Gazda, Petar Jurlina, Marijan Vučinić, Miro Škorvaga, Anton Jurlina i Vlado Uršanić kao članovi izvršnog odbora. U nadzorni odbor izabrani su Miroslav Tot, Blaženka Mozer i Ivica Unferderber. Kao likvidator, prema novom zakonu o Udrugama izabran je Miro Škorvaga.

Nakon izbora predsjednik Dujmić iznio je plan rada Udruge prema kojemu će članovi udruge i dalje će prisustvovati komemoracijama, sudjelovati u aktivnostima u gradu, organizirati put u Bleiburg, postaviti spomenik u Klancu te će nastojati rješavati sve probleme koji se pojave tijekom godine.

Po završetku skupštine, uspješan rad svim članovima zaželjeli su predstavnici brojnih udruga koje su joj nazočile. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Josip Nemec, koji je svim gostima zaželio dobrodošlicu u naš grad. Gradonačelnik je pohvalio rad udruge, rekavši da će i dalje nastojati podupirati sve njihove aktivnosti. Posebno je istaknuo dobru suradnju udruge i grada u protekloj godini te je izrazio nadu da će se tako nastaviti i u ovoj godini. Gradonačelnik se osvrnuo na smanjenje proračuna u Gradu i to što Orahovica više nije područje od posebne državne skrbi, a govorio je i o teškom stanju u državi. Čestitao je izabranom vodstvu Udruge i svim članovima poželio je puno uspjeha u radu i da im se ostvare svi planovi. Na kraju su dodjeljene zahvalnice i doživotno počasno članstvo Stjepanu Blaženoviću, Đuri Špoljariću, Ivi Gravriću i Andriji Garačiću. (T.P.)

 

 

{gallery}SlikeGodina2015/Domobrani03-2015{/gallery}