Dijabetička udruga „Duo“ obilježava 15 godina postojanja

duo03 201500007

U subotu, 21. ožujka 2015. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština Dijabetičke udruge „Duo“, kojoj je osim velikog broja članova udruge, prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu za proteklu godinu iznio je predsjednik Ivica Martinčević, istaknuvši da su prošlogodišnji plan realizirali u potpunosti zahvaljujući članovima udruge, brojnim donatorima i gradskoj vlasti. U protekloj godini održali su 40 tjednih sastanaka članova udruge te je održano 8 stručnih predavanja za članove udruge i obitelji s ciljem zdravijeg načina života i prevencije dijabetesa. U protekloj godini provedeno je 400 mjerenja šećera u krvi, 4 akcije „Šetnjom do zdravlja“, 6 edukacija kroz radionice za novootkrivene oboljele, organizirana je 14. po redu akcija „Slatki na Papuku“ te brojni izleti. U 15 godina djelovanja i rada ostvarili su dobru suradnju sa drugim srodnim udrugama na području Slavonije i Baranje.

Plan rada udruge za tekuću godinu također je iznio predsjednik, istaknuvši da će i dalje nastaviti organizirati tjedne sastanke članova i edukacije, organizirati akcije „Šetnjom do zdravlja“ i „Slatki na Papuku“ te nastaviti dobru suradnju sa srodnim udrugama.

Po završetku skupštine prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, pohvalivši rad udruge i brojne aktivnosti te im je zahvalio što vode brigu o svojim sugrađanima. Gradonačelnik je napomenuo da će Grad i dalje nastaviti pratiti rad udruge te im je poželio puno sreće, što više druženja i šetnji, a što manje šećere. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Duo03-2015{/gallery}