Zašto prosvjeduju hrvatski branitelji

tribina02 201500003

Na 117. dan prosvjeda branitelja, u petak, 13. veljače 2015. godine, u prepunom Hrvatskom domu u Slatini, u organizaciji Zajednica udruga HVIDR – a, održana je tribina o prosvjedu branitelja „100% za Hrvatsku“. Tribini je, osim velikog broja hrvatskih branitelja i predstavnika braniteljskih udruga, članova obitelji i medija prisustvovao i orahovački gradonačelnik, i sam hrvatski branitelj, Josip Nemec.

Gosti tribine bili su Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100% – tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine, Ante Deur, predsjednik zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Josip Klemm, predsjednik udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, koji su u Virovitičko – podravsku županiju donijeli pozdrave iz Savske 66. Na ovoj tribini gosti su govorili o razlozima prosvjeda, sadašnjem statusu i pravima hrvatskih branitelja te su prezentirali prijedloge Zakona aktualne vlasti, a koji ozbiljno zakidaju i negiraju prava branitelja. Đuro Glogoški zahvalio je svima na podršci uz obećanje da neće odustati i da će do kraja ostati 100% za Hrvatsku. Riječi podrške braniteljima u Savskoj 66 uputio je i orahovački gradonačelnik i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ, Josip Nemec, zahvalivši im na hrabrosti uz poruku da ustraju i da će se branitelji Virovitičko – podravske županije uvijek odazvati njihovom pozivu.

Tribina „100% za Hrvatsku“ održana je s ciljem da se braniteljima, koji nisu u mogućnosti sudjelovati u mirnom prosvjedu branitelja u Zagrebu iz prve ruke pobliže pojasne razlozi prosvjeda te sljedeći koraci u daljnjoj borbi za očuvanje prava i digniteta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2015/Prosvjed02-2015{/gallery}