Udruga P.A.U.K. održala redovnu godišnju skupštinu

PAUK Skupstina2015 008

Udruga P.A.U.K. održala je u petak 13. veljače 2015. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštini je nazočilo 30 članova, zamjenik gradonačelnika gosp. Darko Žužak te predstavnici drugih udruga iz grada Orahovice kao i predstavnici medija.

Predsjednik udruge Mirko Kufner kroz prezentaciju popraćenu fotografijama iznio je cjelokupan prošlogodišnji rad udruge. Sveukupno se brojka popela na 21 aktivnost udruge. Od najznačajnijih aktivnosti udruge, predsjednik je istaknuo humanitarnu akciju za Azil pasa u Osijeku koja je trajala punih mjesec dana i u koju su bile uključene osnovna i srednja škola iz Orahovice te osnovna škola iz Viljeva, te ArsOr – sajam i reviju nakita koji su se opet pokazali izvrsnim i jedinstvenim sadržajem u sklopu manifestacije Dana grada Orahovice.

Od ljetnih aktivnosti predsjednik je istaknuo Akustičnu večer pod zvijezdama koju je udruga organizirala u sklopu manifestacije otvorenja turističke sezone grada Orahovice te proslavu petogodišnjice osnutka udruge i veliki koncert na ranču „Koral“. Od jesenskih aktivnosti svakako je najznačajnija bila tradicionalna radionica rezbarenja bundeva kojima se ukrašavalo kino za filmske horor-večeri. Filmske horor-projekcije uspjele su sva tri dana prikazivanja napuniti kinodvoranu do posljednjeg mjesta i pokazati koliko Orahovčani zaista vole veliko platno. Od zimskih aktivnosti najznačajnija je bila tradicionalni Božićni rock-koncert – „BOŽIĆNO ROKANJE“ koje se pokazalo u vrlo kvalitetnim izdanju, a odabir bendova bio je pravi mamac za publiku.

Blagajnik udruge iznio je kompletan financijski izvještaj za 2014. godinu. Nakon blagajnika svoje izvješće iznio je i Tajnik udruge koji se s obzirom na mnoštvo privatnih obaveza koje ima, zahvalio svima na ukazanom povjerenju da izvršava dužnosti tajnika te predložio Skupštini da ga zamjeni Zorana Vujatović, članica udruge, što je odmah i dao na glasanje te su njegova odluka i prijedlog prihvaćeni od strane Skupštine.

Nakon Tajnika, Blagajnik je Skupštini iznio prijedlog izmjena Statuta udruge P.A.U.K. s obzirom na novi Zakon o udrugama koji je na snazi od 1.1.2015. i nalaže prilagodbu. Pročitane su izmjene i dopune Statuta i dane na glasanje Skupštini što je na kraju jednoglasno i prihvaćeno.

Posljednjom točkom dnevnog reda Skupštini su se obratili i gosti , predsjednik Reda vitezova Ružice Grada gosp. Vlado Grgić te zamjenik gradonačelnika gosp. Darko Žužak koji su pohvalili rad udruge i zaželjeli puno sreće i ostvarenih projekata u tekućoj godini. (T.P., ww.udruga-pauk.com)

 

{gallery}SlikeGodina2015/PAUK-Skupstina2015{/gallery}