U Orahovici zaživio pilot projekt vatrogasnih igara za djecu

DVD Igre2015003

Na inicijativu DVD – a Orahovica, na području Vatrogasne zajednice Orahovica, po prvi put održana je Vatrogasna liga Vatrogasne zajednice Orahovica, odnosno pilot projekt vatrogasnih igara za djecu. S obzirom da je u ovo zimsko vrijeme smanjen opseg vatrogasnih vježbi, natjecanje je organizirano kako bi se djeca što više aktivirala, ali kako bi se i privukao što veći broj djece ovom pozivu.

U proteklih 5 tjedana održana su natjecanja u Crkvarima, Dolcima i Staroj Jošavi.


Mlade nade vatrogastva, u dobi od 6 do 14 godina, natjecale su se u disciplinama spajanje cijevi, vatrogasna košarka i vijci i matice. Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa sa po 6 natjecatelja. Završnica natjecanja održana je 08. veljače 2015. godine u Orahovici. Nakon 5. kola natjecanja, prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Crkvari 2, drugo mjesto pripalo je ekipi Crkvari 1, a treće mjesto ekipi Dolci 2. Ekipa Dolci 1 osvojili su 4. mjesto, 5. mjesto pripalo je Orahovici, a 6. mjesto zauzela je ekipa Stare Jošave. Mjesta tuzi nije bilo, jer su se svi dobro zabavili i družili,što je i bio cilj.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Petar Čačinović, uručio je diplome za osvojeno 6., 5. i 4. mjesto te je čestitao natjecateljima, voditeljima, ali i roditeljima, rekavši da su svi bili dobi i da su svi pobjednici.

Pehare za osvojeno 3., 2. i 1. mjesto uručio je gradonačelnik, koji je čestitavši ekipama na osvojenim rezultatima, zahvalio djeci na sudjelovanju te voditeljima koji vode brigu o djeci, pohvalio je i inicijativu organiziranja ovakvog druženja. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DVD-DjecjeIgre2015{/gallery}