U Orahovici predstavljena knjiga „Čovjek i njegova sjena“

AntoKovacevic2015 02 05 007

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Orahovici i UHBDDR PP Orahovica 1990 – 1991. u četvrtak, 05. veljače 2015. godine, održana je promocija knjige „Čovjek i njegova sjena“, dr. Ante Kovačevića, kojoj su prisustvovali mnogi članovi i prijatelji Matice hrvatske i hrvatski branitelji, kao i gradonačelnik Josip Nemec.

Nazočne su pozdravili gosp. Zorislav Milković i gosp. Ante Grabovac, a riječi dobrodošlice i pohvale autoru uputio je gradonačelnik. Kao prigodni uvod u promociju knjige predstavljen je audio snimak iz emisije HRT – a Hrvatska uživo u kojem dr. Kovačević, zajedno sa Željkom Kekićem, svojom „sjenom – progoniteljem“, progovara o nastanku knjige.

Knjiga „Čovjek i njegova sjena“ govori o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima, brojnim likvidacijama Hrvata, ali i potrebi opraštanja i pomirenja. Opisuje istinitu priču dr. Kovačevića, čovjeka koji je zbog vlastitih uvjerenja osuđen na 8,5 godina zeničkog zatvora i konfiskaciju imovine i Željka Kekića, agenta UDBA – e, koji ga je za vrijeme komunističkog režima uhodio. Susreću se slučajno nakon mnogo godina i Kekić tada kaže: „Ja sam Željko Kekić Pauk, udbaš koji o vama zna sve, a vi o meni ništa“.

Predstavljajući svoju knjigu, dr. Kovačević rekao je da ona govori o prošlosti koja je definirala našu sadašnjost. Uz svjedočanstva o svojoj dugogodišnjoj robiji, orahovčanima je dr. Kovačević govorio i o aktualnom političkom, društvenom i socijalnom stanju u Hrvatskoj. „Bit svega je moći oprostiti, jedino tako možemo ići dalje, ali nikada ne smijemo zaboraviti zločine“ – rekao je za kraj dr. Kovačević, najavivši svoj novi roman pod nazivom „Koritari“.(T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/KnjigaKovacevic2015{/gallery}