Pčelarska udruga „Pčelica“ održala redovnu izvještajnu skupštinu

pcelari02 201500004

pcelari02 201500004U nedjelju, 22. veljače 2015. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština pčelarske udruge „Pčelica“, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu udruge iznio je predsjednik, Rajko Maglaić, istaknuvši da je protekla godina bila izuzetno loša za pčelare, sa puno kiše i niskim temperaturama te meda za prodaju gotovo da i nije bilo. U prošloj godini članovi udruge sudjelovali su na manifestacijama u gradu i u Čačincima te su ostvarili dobru suradnju sa jedinicama lokalne samouprave, ali i sa drugim pčelarskim udrugama s područja županije i grada Našica. Također su pohađali stručna predavanja i osposobljavanja za zanimanje pčelar, predavanja u organizaciji LAG – a Papuk te su posjetili pčelarski sajam u Gudovcu. U protekloj godini obavljen je i godišnji popis pčelara te je registrirano 39 pčelara sa oko 2700 pčelinjih zajednica.

Predsjednik je predstavio i plan rada za tekuću godinu, koji obuhvaća daljnju suradnju sa Gradom Orahovica i Općinom Čačinci te iniciranje suradnje sa općinama Zdenci i Crnac. Također planiraju sudjelovati u manifestacijama u gradu i u Čačincima, organizirati stručna predavanja i sudjelovati na natjecanjima sa pčelinjim proizvodima.

Riječi podrške članovima udruge uputio je gradonačelnik, pohvalivši izvješća i rekavši da žele biti kao i njihove pčele. Gradonačelnik je pčelarima zahvalio na podršci gradskim manifestacijama te je napomenuo da, bez obzira na tešku situaciju, Grad će nastaviti pratiti aktivnosti udruge. Svim pčelarima poželio je puno dobrog rada, vrijedne pčele, puno meda i dobru godinu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Pcelari02-2015{/gallery}