Održana godišnja skupština UHBDDR Policijska postaja Orahovica 1990. – 1991.

UHBDDRPPO Skupstina2015004

U petak, 30. siječnja 2015. godine, u Domu kulture u Čačincima, održana je redovna godišnja skupština Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijska postaja Orahovica 1990. – 1991. Od 176 članova udruge, skupštini se odazvalo njih 105, a nazočili su i predstavnici braniteljskih udruga s područja grada i županije, načelnici općina Čačinci i Zdenci te orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik udruge, Antun Grabovac, u svom izvješću o radu za 2014. godinu istaknuo je niz aktivnosti članova udruge, među kojima je istaknuo borbu sa državnim institucijama za ostvarivanje statusa i drugih prava branitelja te povrat oduzetih udjela u Fondu hrvatskih branitelja.


Napomenuo je da su bili na raspolaganju svim braniteljima, ne samo članovima udruge te su financijski potpomogli tri člana udruge koja su se našla u teškoj financijskoj situaciji, a značajan doprinos dali su i u radu koordinacije braniteljskih udruga. Predsjednik je također istaknuo da je udruga aktivno sudjelovala u manifestacijama koje su organizirane u gradu i na području općina na kojima djeluje udruga. Obilježili su i sve važne obljetnice i datume, po prvi put samostalno su organizirali odlazak na komemoraciju u Bleiburg te su pružili podršku prosvjedu branitelja u Savskoj ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Predsjednik je iznio i plan rada za 2015. godinu, istaknuvši da će nastaviti poduzimati daljnje aktivnosti za priznavanje statusa i povrat udjela za članove koji to nisu ostvarili, nastavit će sudjelovati u životu grada i općina, raditi na uređenju spomen obilježja poginulih branitelja te će raditi na preimenovanju ulica u spomen na poginule branitelje. I u 2015. godini nastavit će obilježavati važne obljetnice i sudjelovati na komemoracijama te će ponovno organizirati posjet Bleiburgu.

U svom obraćanju prisutnima, načelnik općine Čačinci, Mirko Mališ, zahvalio je članovima udruge na sudjelovanju u stvaranju samostalne Republike Hrvatske i borbi za ostvarivanje prava hrvatskih branitelja te je napomenuo da će općina Čačinci i Zdenci nastaviti i dalje pratiti rad udruge. Riječi podrške uputio je i gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši rad predsjednika Grabovca i korektan odnos udruge prema lokalnoj samoupravi te brigu za članove, ali i sve druge kojima je pomoć bila potrebna. Gradonačelnik je svim članovima poželio puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljnjem radu.

(T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2015/UHBDDRPPO-Skupstina2015{/gallery}