Održana godišnja skupština UDVDR ogranka Orahovica i Udruge branitelja liječenih od PTSP – a VPŽ

skupstina02 201500002

U subotu, 21. veljače 2015. godine, održana je zajednička skupština dvaju udruga koje blisko surađuju, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Orahovica i Udruge branitelja liječenih od PTSP – a VPŽ, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Na dan skupštine, u dopodnevnim satima, predstavnici braniteljskih udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima u centru grada.

U izvješću o radu Udruge branitelja liječenih od PTSP – a VPŽ, predsjednik Milovuković istaknuo je niz aktivnosti koje je udruga odradila u protekloj godini. Osim sudjelovanja u manifestacijama u gradu, članovi udruge sudjelovali su u obilježavanju svih važnih obljetnica vezanih za Domovinski rat te su preko natječaja Ministarstva branitelja podignuli spomen obilježje poginulim braniteljima u Kokoćaku i organizirali tradicionalnu memorijalnu utrku Kokoćak – Orahovica. Također su u suradnji sa Udrugom kuhara grada Orahovice organizirali predavanja o Domovinskom ratu u Čačincima i Zdencima, a sudjelovali su i u pokretanju inicijative da se jedna ulica u gradu nazove po nedavno preminulom brigadiru Pavi Vukeliću.

Izvješće o radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Orahovica podnio je predsjednik Miroslav Tot, istaknuvši da su se tijekom protekle godine nastavili boriti za ugled hrvatskih branitelja te su odradili ukupno 29 aktivnosti, od sudjelovanja u gradskim manifestacijama do obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat. Napomenuo je da udruga nekoliko godina za redom organizira izložbu ratnih fotografija pod nazivom „Da se ne zaboravi“, gdje je do sada prikupljeno 525 fotografija.

Predsjednici su predstavili i plan rada za tekuću godinu, koji se sastoji od obilježavanja svih važnih obljetnica, sudjelovanja u manifestacijama u gradu te na području općina Čačinci i Zdenci, organizacije izložbi i predavanja vezanih uz Domovinski rat te organizaciju raznih sportskih natjecanja.

Po završetku skupštine prisutne je pozdravio gradonačelnik i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, pohvalivši velik broj aktivnosti obje udruge, kao i brigu za očuvanjem digniteta Domovinskog rata. Također je izrazio nadu da će u cijelosti ostvariti zacrtane planove te je predložio udrugama da daju potporu braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj 66 da ustraju i izbore se za prava svih hrvatskih branitelja te da se ne iskrivi povijest. Članovi obje udruge prihvatile su gradonačelnikov prijedlog te će braniteljima uputiti pismo podrške, a neki članovi će i osobno posjetiti branitelje u Savskoj. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Braniteljskeudruge02-2015{/gallery}