MO Rajčula donio odluku o preimenovanju ulice Ljudevita Gaja

rajcula02 201500002

U petak, 20. veljače 2015. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština Mjesnog odbora Rajčula, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

 

Izvješće o radu Mjesnog odbora za proteklu godinu iznio je predsjednik, Damir Tomljenović, istaknuvši da je Mjesni odbor svoje djelovanje u protekloj godini započeo redovnom podjelom Orahovačkog glasnika. Rad Mjesnog odbora također se sastojao od suradnje sa MO Centar i Orahovačkim duhovima kroz uređenja sustava navodnjavanja teniskih terena i slavine s pitkom vodom na odbojkaškom igralištu te uklanjanja opasnih grana na području MO Rajčula. Predsjednik je također iznio i plan rada za tekuću godinu koji se sastoji od postavljanja zaštitnih ograda na mjestima gdje je to potrebno, postavljanja koševa za otpatke u parkovima na području MO, obnove drvoreda, uređenje odvodnog kanala iznad ulice Ljudevita Gaja, izgradnje dječjeg igrališta te održavanje turnira i sportskih natjecanja.

Članovi vijeća MO Rajčula također su raspravljali i o prijedlogu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata o preimenovanju ulice Ljudevita Gaja u ulicu brigadira Pave Vukelića, koji ima je Grad Orahovica uputio na razmatranje. Odluka je donesena jednoglasno te će se uputiti Gradskom vijeću na daljnje razmatranje.

Gradonačelnik Josip Nemec članovima MO Rajčula zahvalio je na sudjelovanju u gradskim manifestacijama, istaknuvši da mu je drago što su prihvatili prijedlog za preimenovanje ulice Ljudevita Gaja u spomen na heroja Domovinskog rata, Pavu Vukelića. U nadi da će se dobra suradnja Grada i MO Rajčule nastaviti, gradonačelnik im je poželio puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Rajcula02-2015{/gallery}