Dječji gradonačelnik preuzeo ključeve grada

DjecjeMaskare2015 02 02 017

Prve dječje maškare održane u organizaciji Dječjeg vrtića Palčić, osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Grada Orahovice, okupile su u centru grada 250 najmlađih maskiranih orahovčana, koji su pomno odabranim likovima pokazali svoju maštu. Bilo je tu princeza, vitezova, vještica, klaunova, zečića, Spidermana… Male maškare svojim su veseljem rastjerale snježne pahulje koje su cijelo prijepodne neumorno padale i izmamile sunce.

Povorka dječjih maškara krenula je nešto prije 10 sati ispred škole i vrtića prema centru grada, gdje je gradonačelnik Josip Nemec predao ključeve grada malom Meštru od maškara. Novoizabrani gradonačelnik obećao je puna kola slatke hrane, bombona i čokolade. Također je poručio tetama da ne budu stroge, učiteljicama da ne dijele jedinice, a roditeljima da slušaju djecu. Danas je zasjedao i Dječji sud, a glavni krivac za sve zloće – vuk, osuđen je u skladu sa pokladnim zakonima, kako bi se zaštitili dječji junaci Spužva Bob, Hello Kitty, Papa Štrumpf i ostali.

Dječje su maske bile doista maštovite i osmišljene do posljednjeg detalja, za što su zaslužna djeca, odgojitelji, učiteljice i roditelji, a sve dječje maske nagrađene su prigodnim slatkim paketićima koje je za njih osigurao Grad Orahovica. Nadamo se da se vidimo i dogodine na novim dječjim maškarama. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DjecjeMaskare2015{/gallery}