Skupština donijela odluku o restrukturiranju Društva Radio Orahovica d.o.o.

radio01 2015 001

U prostorijama Gradske uprave u srijedu, 21. siječnja 2015. godine, pod predsjedanjem predsjednika Skupštine Društva Josipa Nemeca, održana je 15. Skupština Društva Radio Orahovica d.o.o. na kojoj je donesena odluka o restrukturiranju Društva. Članovi Skupštine na ranijim sjednicama utvrdili su da je zbog pomanjkanja prihoda i proizvedenih gubitaka ranijih godina potrebno smanjiti rashode smanjenjem broja djelatnika te je donesena odluka o otkazu ugovora o radu za dva djelatnika.

Skupština je također donijela odluku o zbrinjavanju radnika kojima je otkazan ugovor o radu na način da im se isplate otpremnine, tako da će 80% troškova otpremnine snositi Grad Orahovica, a 20% Radio Orahovica d.o.o. Zbog teškoća u poslovanju u proteklom periodu, djelatnici Radio Orahovice više od godinu dana primaju minimalnu plaću.

Predsjednik Skupštine i gradonačelnik Josip Nemec naložio je Upravi da poduzme sve mjere kako slušatelji Radio Orahovice ne bi bili zakinuti zbog nastalih problema u radu Radio Orahovice. (T. Petrović)