Održana Skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice

zajednica01 2015 013

U utorak, 27. siječnja 2015. godine, održana je 2. redovna izvještajna Skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice kojoj je od ukupno 15 športskih udruga i 20 delegata nazočilo 9 športskih udruga i 18 delegata. Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu Skupštine, predsjednik Zajednice športskih udruga, Miroslav Tot, podnio je Financijsko izvješće za prošlu godinu, kao i Izvješće o radu u kojem je posebno istaknuo dobre rezultate orahovačkih sportaša, organizaciju raznih sportskih natjecanja te seminar koji je Zajednica organizirala u suradnji sa LAG – om Papuk u svrhu educiranja športskih udruga u vezi Zakona o udrugama. Također je istaknuo da su klubovi prošle godine iz gradskog proračuna dobili ukupno 404.118,00 kn, odnosno 364.700,00 kn iz redovnih sredstava klubova i 39.418,00 kn iz pričuvnih sredstava.

Predsjednik Tot članovima Skupštine iznio je i plan rada Zajednice za 2015. godinu, koji se uvelike odnosi na poticanje športa te promicanje i poticanje športskih natjecanja, nakon čega je jednoglasno donesena odluka o usklađivanju Statuta Zajednice športskih udruga grada Orahovice sa Zakonom o udrugama.

U nastavku Skupštine, predsjednik Miroslav Tot i gradonačelnik dodijelili su prigodne nagrade najboljim sportašima grada Orahovice u 2014. godini. Tako je sportašem godine proglašen Matej Žagar, koji je u 2014. odigrao sve utakmice za prvu momčad RK „Orahovica“ te postigao preko 200 pogodaka. Sportašicom godine proglašena je Mariana Bunčić, koja je nekoliko sezona nositeljica igre prve ekipe ŽRK „Orahovica“. Za sportskog radnika godine izabran je Mario Matek, koji već nekoliko godina trenira mlađe uzraste Teniskog kluba Orahovica bez ikakve naknade. Najbolja ženska ekipa u 2014. su kadetkinje ŠRK Šarana koje su sudjelovale na završnici prvenstva Hrvatske na kojem je sudjelovalo 10 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske. Važno je naglasiti da su bile uvjerljivo najmlađe sudionice prvenstva. Nagrada za najbolju mušku ekipu pripala je seniorskoj momčadi Šahovskog kluba Orahovica, koji su osvojili 1. mjesto u 4. šahovskoj ligi i plasirali se u 3. razred hrvatskog šaha. Nagrada za promotora orahovačkog športa u 2014. pripala je Martini Šalek, orahovačkoj nogometašici, prvotimki i jednoj od najboljih igračica hrvatske ženske nogometne reprezentacije. Najboljom mladom sportašicom proglašena je Mia Rončević, član seniorske ekipe ŽRK Orahovica, a koja je u 2014. godini postala jedna od ponajboljih igračica. Najboljim mladim sportašem proglašen je Ivan Bušljeta, član ŠRK Šaran, 8. junior Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak s 9 sektorskih plasmana. Posthumno, nagrada za trenera – izbornika godine dodijeljena je Pavi Vukeliću – Paji koji je kao trener – izbornik i kapetan hrvatske šaranske reprezentacije osvojio zlatnu svjetsku medalju na 16. svjetskom prvenstvu u ribolovu šarana na jezeru Pietrafitti u Italiji.

Čestitku svim dobitnicima priznanja uputio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, rekavši da su pred njima velike mogućnosti za razvoj športa u Orahovici. Gradonačelnik je pohvalio rad Zajednice športskih udruga te je svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Zajednica01-2015{/gallery}