MO Centar održao redovnu godišnju skupštinu

MO Centar 01 2015 003

MO Centar 01 2015 001U srijedu, 14. siječnja 2015. godine, Vijeće Mjesnog odbora Centar održalo je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, kojoj su osim članova Vijeća nazočili i gradonačelnik Josip Nemec i dogradonačelnik Darko Žužak. Prije početka skupštine, članovi Vijeća položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju u centru grada povodom obilježavanja 23. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te u spomen na sve poginule branitelje.

Predsjednik Mjesnog odbora Centar, Alan Grgić, u svom je izvješću rekapitulirao brojne aktivnosti koje su u protekloj godini odrađene na području MO Centra,

istaknuvši prikupljanje sekundarnih sirovina u humanitarne svrhe, gdje je ukupno prikupljeno 12 tona sekundarne sirovine, odnosno 11.500,00 kn, čime je sa 8.500,00 kn omogućen odlazak djece hrvatskih branitelja na obilježavanje 19. godišnjice vojno redarstvene akcije „Oluja“ te je sa 3.000,00 kn pokriven dio troškova priprema Hrvatske ribolovne reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Italiji. Također je pokrenut i zajednički projekt Grada i MO koji za cilj ima stvaranje uvjeta za racionalno korištenje pitke vode gdje god je to moguće korištenjem kišnica i ostalih oblika slivnih voda. Prvi uspješan primjer ovog projekta je sustav navodnjavanja teniskih terena, čija ukupna vrijednost iznosi manje od 10.000 kn, a ušteda koja će biti ostvarena za ukupno vrijeme korištenja sustava procijenjena je na minimalno 125.000,00 kn. Poučeni pozitivnim iskustvom prvog projekta započeta je prva faza izgradnje sustava koji će omogućiti sakupljanje oborinske vode u spremnike te će se u prostorijama NK Papuka koristiti u sanitarne svrhe.

MO Centar 01 2015 002Predsjednik Grgić istaknuo je da je od nezavršenih aktivnosti ostalo još uređenje odvodnog kanala u pravcu ulice F. Gavrančića – rijeka Vučica zaleđem ulice I. F. Gundulića te rekonstrukcija ulice F. Gavrančića od ulice J. Kozarca preko kružnog toka do spoja J. bana Jelačića i rekonstrukcija ulice A. Mihanovića. Nakon usvajanja izvješća o radu, članovi vijeća jednoglasno su usvojili Plan rada i Financijski plan za tekuću godinu te financijski plan za 2014.

Po završetku skupštine, Gradonačelnik je pohvalio rad i rezultate MO Centar i predsjednika Grgića, istaknuvši da je rad Vijeća MO Centar ogledni primjer kako treba raditi u jednom Mjesnom odboru te da je iz svih aktivnosti vidljiva briga za stanovnike s područja MO. Gradonačelnik je MO Centar zahvalio na sudjelovanju u svim manifestacijama Grada te im je poželio puno uspjeha u daljnjem radu.(T. Petrović)