Iz Orahovice upozorenje na važnost borbe protiv pretilosti

merkur01 2014 002

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici u srijedu, 14. siječnja 2015. godine, u sklopu projekta osnivanja savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine, započeo je dvodnevni seminar za edukaciju voditelja savjetovališta.

U sklopu ovog seminara predstavnici zdravstvene i znanstvene zajednice podijelit će svoja saznanja i praktična rješenja problema pretilosti te će učiti o zdravim životnim navikama, s fokusom na pravilnoj prehrani i tjelesnim aktivnostima. Učinkovit pristup rješavanju problema pretilosti uključuje zajednički rad i partnerstvo u promicanju zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti kroz programe usmjerene na zajednicu. Zabrinjavajuća je činjenica da se danas u svijetu izjednačio broj osoba s prekomjernom tjelesnom težinom s brojem osoba koje svakodnevno gladuju.

Dobrodošlicu u Orahovicu svim sudionicima seminara poželio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, koji je zahvalio Gradskom društvu Crvenog križa koji uvijek organizira seminare s aktualnim temama. Ukratko predstavivši grad, gradonačelnik je svim polaznicima poželio ugodan i kvalitetan rad i ugodan boravak u Orahovici.(T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Gdck01-2015{/gallery}