Udruga „Jaglac“ i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom obilježile Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U tjednu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, u četvrtak, 4. prosinca 2014. godine, u bivšoj kino dvorani, Udruga „Jaglac“ i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom, obilježile su prigodnim programom Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a Udruga „Jaglac“ proslavila je i svoj 13. rođendan. Tom su prilikom, na oduševljenje publike, korisnici Kluba „Jaglac“ izveli premijeru drame „Jaglačeva mala klinika“.

Predsjednica Udruge za pomoć osobama s invaliditetom, Marija Macanić i predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“, Đurđa Šimatović, čestitale su svim korisnicima „Jaglaca“ i svim osobama s invaliditetom Međunarodni dan osoba s invaliditetom te svim volonterima njihov dan, uz zahvalu svim donatorima i svim ljudima koji ih podržavaju, a svim volonterima poželjele su da i dalje budu na usluzi onima kojima je to najpotrebnije.

U svom obraćanju gradonačelnik je Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ čestitao na nagradi koju su nedavno osvojili kao primjer dobre prakse uključivanja volontera, a svim volonterima čestitao je na dosadašnjem volonterskom angažmanu uz želju da i dalje nastave predano raditi za dobrobit cijelog društva.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se od 1992. godine s ciljem postizanja boljeg razumijevanja problema invaliditeta  u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koja osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive. Obilježavanje Međunarodnog dana volontera ima nešto dužu tradiciju. Obilježava se od 1985. godine s ciljem da se aktivnosti volontera i njihov rad učini vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.(T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2014/Jaglaci12-2014{/gallery}