U Orahovici obilježena 15. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika

Prije točno 15 godina umro je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. U srijedu, 10. prosinca 2014. godine, godišnjica njegove smrti  obilježena je minutom šutnje, molitvom i paljenjem svijeća na spomen obilježju u centru grada.

 

 

Ovom prilikom počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske, ali i svim poginulim i umrlim braniteljima od Domovinskog rata pa do danas, odali su  predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi Gradskog vijeća grada Orahovice, predstavnici Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a te članovi Gradskog odbora HDZ – a, na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom. Svi prisutni prisjetili su se nadahnutog vodstva dr. Franje Tuđmana kojim je postignuta neovisnost Hrvatske.

 

Nakon prvih demokratskih izbora 1990. godine, dr. Franjo Tuđman postao je prvi hrvatski predsjednik. Njegova predsjednička karijera obilježena je ratom u Hrvatskoj tijekom kojeg je, kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga, predvodio najvažnije vojne operacije oslobađanja Hrvatske. Nakon smrti ostao je zapamćen kao državnik koji je najzaslužniji za hrvatsku slobodu i neovisnost. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2014/Franjot12-2014{/gallery}