Sveti Nikola posjetio orahovačke mališane

Čekala su ga djeca, čekala i na kraju dočekala – stigao je u Orahovicu Sveti Nikola. Na radost polaznika Dječjeg vrtića „Palčić“, Područne škole Nova Jošava, Osnovne škole I.B.Mažuranić, ali i velikog broja predškolske djece koja ne idu u vrtić, vlakićem je stigao njihov omiljeni svetac, zaštitnik djece, pomoraca i putnika. Prilično uzbudljiv radni dan imao je u petak, 05. prosinca 2014. godine Sveti Nikola, koji je s vrećom punom darova, u društvu Krampusa, Hrvatskih Sokolica, Savjeta mladih grada Orahovice i orahovačkog gradonačelnika obradovao mališane.

Sveti Nikola prvo je posjetio najmlađe, polaznike Dječjeg vrtića „Palčić“ i predškolsku djecu koja ne idu u vrtić, a koja su ga strpljivo čekala u prostorijama bivše kino dvorane. Pjesmom, plesom, recitacijom i igrokazima priredili su pravi doček bjelobradom svecu, a on im je na srdačnoj dobrodošlici zahvalio poklon paketima koje su za sve orahovačke mališane pripremile vrijedne Nikoline pomoćnice, Hrvatske sokolice uz pomoć Savjeta mladih. Vesela družina potom se uputila u Novu Jošavu, gdje su Svetom Nikoli dobrodošlicu poželjeli tamošnji mališani prigodnim igrokazom, nakon čega se Nikola ponovno vratio u bivšu kino dvoranu gdje je poklone podijelio i polaznicima Osnovne škole I. B. Mažuranić, učenicima od 1. do 4. razreda. Kino dvorana i Područna škola Nova Jošava bile su pune djece i roditelja koji su s pažnjom i radošću gledali priredbu koju su djeca pripremila. Dok je Sveti Nikola s djecom htio popričati o poklonima koje će im još tijekom noći ostaviti u čizmice, u tome ga je nastojao ometati Krampus, no nije mu baš pošlo za rukom. Orahovački mališani zajedničkim su snagama ipak natjerali Krampusa da postane dobar pa se odlučio popraviti i pomoći u podjeli poklona.

U svakom slučaju, bio je ovo uzbudljiv dan za Svetog Nikolu, tako da će mu odmor do 06. prosinca 2015. godine dobro doći. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/SvNikola2014{/gallery}