Sve cipelice biti će do vrha pune

S obzirom da Sveti Nikola ovih dana ima jako puno posla, u pomoć su mu priskočile vrijedne članice udruge žena Hrvatske sokolice i članovi Savjeta mladih grada Orahovice. Sokolice već tradicionalno, 23. godinu za redom pomažu ovom zaštitniku djece i na taj način unose radost i veselje u dječje živote.

 

Sveti Nikola nosi titulu jednog od najdražih kršćanskih svetaca. Za njega nije postojalo dobro i loše, već samo dobro čime bi popravio ono manje dobro. Njegova velika skromnost i dobrota nije ostala nezapažena pa su mnogi ljudi od njega preuzeli činjenje dobrih djela. Svjesne da zbog teške financijske situacije, a ne zato što nisu bila dobra, neka djeca neće dobiti poklone, Sokolice su i ove godine ulogu Svetog Nikole preuzele na sebe. Uz pomoć Grada Orahovice i sredstvima Udruge žena Hrvatske sokolice, pripremljeno je 500 paketića koji će obradovati orahovačke mališane. Dan uoči podjele, uz pomoć Savjeta mladih grada Orahovice, spakirale su paketiće za svu djecu, a u pomoć im je priskočio i gradonačelnik.

 

Noć uoči Svetog Nikole, mališani na prozorima ostavljaju očišćene čizmice i cipelice ne bi li ujutro od dobroćudnog starca dobili poklon. Zahvaljujući Sokolicama, Sveti Nikola ni ove godine neće zaobići Orahovicu. Svim ovim mališanima na kraju je od darova ipak puno važnije da ih se netko i ove godine sjetio, da nisu sama. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Sokolicesavjet12-2014{/gallery}