Počela isplata božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Bozicnica2014 001

Za različite programe javnih potreba u socijalnoj skrbi, Grad je ove godine izdvojio 942.500,00 kn. Ovim Programom, između ostalog, obuhvaćeni su učenički i studentski krediti, pomoć obiteljima u novcu, pomoć udrugama građana koje se bave socijalnom skrbi, donacije Gradskom društvu Crvenog križa Grada Orahovice, poticanje nataliteta i božićnice umirovljenicima. Tim novcem osiguravaju se osnovni preduvjeti za kvalitetniji život najugroženijih stanovnika Orahovice.

Grad Orahovica, bez obzira na teško stanje, nastavlja skrbiti o svojim sugrađanima. Za pomoć umirovljenicima na području Orahovice u proračunu je predviđeno 120.000,00 kn, te je i ove godine, bez obzira na tešku situaciju, osigurana isplata božićnice umirovljenicima. Božićnicu će primiti između 700 i 800 umirovljenika i 71 korisnik pomoći iz gradskog Proračuna.  Na taj način Grad Orahovica simbolično pomaže svoje sugrađane sa niskim primanjima za božićne i novogodišnje blagdane.

Uvjeti za dobivanje božićnice u iznosu od 100,00 kn za umirovljenike su prebivalište na području Orahovice i mirovina manja od 2.000,00 kn, a socijalno ugroženim osobama s područja grada, koji primaju pomoć iz gradskog Proračuna, božićnica će se isplatiti u obliku jednokratne novčane pomoći ili plaćanja računa za režijskih troškova, također u iznosu od 100,00 kn.

Isplata božićnice vrši se od 16. do 19. prosinca 2014. godine, u vremenu od 8,30 sati do 15,00 sati na blagajni Gradske uprave. Umirovljenici trebaju predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći dužni su predočiti osobnu iskaznicu. (T. Petrović)