Po 20. put dodijeljena „Zlatna kuna“

kuna12 2014 002

U četvrtak, 11. prosinca 2014. godine, u prostorijama HGK – Županijske komore Virovitica, održana je 83. svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica. Na svečanoj sjednici održana je promocija publikacije „Karakteristike gospodarstva Virovitičko – podravske županije u 2013. godini“ te su po 20. put dodijeljena priznanja „Zlatna kuna“ za najuspješnije tvrtke na području VPŽ.

Svečanoj sjednici prisustvovali su Ivan Barbarić, predstojnik ureda predsjednika HGK, Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i šumarstvo, Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, Tomislav Tolušić, župan VPŽ, Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika Slatine, Željko Grgačić, načelnik Pitomače, Vladimir Ivoš, predsjednik Obrtničke komore VPŽ i gospodarstvenici s područja županije.

Ove godine HGK – Županijska komora Virovitica dodijelila je 3 Zlatne kune i 1 Kristalnu kunu poduzećima koja su u ova teška vremena ostvarila uspješno poslovanje. U kategoriju banaka, Zlatna kuna dodijeljena je Slatinskoj banci d.d. iz Slatine. U kategoriji malo trgovačko društvo, drugu godinu za redom, Zlatna kuna dodijeljena je poduzeću Herbarium d.o.o. iz Pitomače, a u kategoriji srednje trgovačko društvo, Zlatna kuna dodijeljena je poduzeću Hrvatski duhani d.d. iz Virovitice. Kristalna kuna, u kategoriji srednje trgovačko društvo, dodijeljena je orahovačkom poduzeću Radlovac d.d., a priznanje je preuzeo direktor Nenad Sabljak. Radlovac d.d. u posljednjih 10 godina primio je 7 priznanja od strane HGK – ŽK Virovitica. Priznanja su uručili Ivan Barbarić, predstojnik ureda predsjednika HGK, Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i šumarstvo i Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica.

Svi nagrađeni zahvalili su se HGK – ŽK Virovitica na pruženoj potpori i priznanju za njihov trud. Sve prisutne pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, čestitavši ovogodišnjim laureatima i dobitnicima priznanja, istaknuvši da su oni ponos gospodarstva naše županije, a posebnu čestitku uputio je poduzeću Radlovac d.d. i direktoru Nenadu Sabljaku, uz nadu da će i dalje nastaviti tako dobro raditi. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2014/Zlatnakuna12-2014{/gallery}