Brkovi ”rasturili” na orahovačkom Božićnom rokanju

BozicnoRokanje2014 005

Udruga mladih P.A.U.K. Orahovica nastavila je s organizacijama sjajnih događaja za mlade šireg područja. Uoči nadolazećih blagdana, P.A.U.K. je i ove godine priredio vrhunsku večer rocka u dvorani bivšeg kina ”Papuk” . 5. Božićno rokanje pratila je krcata dvorana, mladi su pristigli iz cijele regije od Osijeka do Virovitice, a sve su ih zabavljali prvo osječki alternativci, Syndrome, potom bjelovarski alternativni rock bend Them Moose Rush koji je orahovačkoj publici promovirao svoj novi ep uradak naziva Three Pi, a na scenu su potom stupile zvijezde večeri, zagrebački Brkovi. Ovaj  hrvatski turbofolk – punkrock sastav iz Zagreba i Orahovici je pokazao vještinu spajanja udaljenih žanrova u duhovito  cjelinu. Njihovi korišteni emotivni turbofolk stihovi spojeni sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala, oduševili su prisutne. Uživali su i oni sami što potvrđuje i njihov frontmen Shamso 69:

 

-Pitali ste me i prije koncerta, kakva su očekivanja. Nisu važna naša očekivanja, već očekivanja publike i organizatora. Mi smo dali sve od sebe, publika je uživala i tako smo i mi najsretniji. Moram pohvaliti i ostale bandove koji su večeras nastupili, sve su to mladi bandovi koji se probijaju i samo neka nastave. – rekao je Shamso.

5. Božićno rokanje zaključio je slatinski metal bend Inkognito:

-Moram priznati da nije bilo lako organizirati sve ovo. U današnje krizno vrijeme teško je naći sponzora, no mi smo željeli nastaviti s tradicijom Božićnog rokanja i eto uspjeli smo. Hvala Gradu Orahovici u gradonačelniku Josipu Nemecu na velikoj pomoći podršci te clubu Blues koji nam redovito pomaže. 5. Božićno rokanje održano je u sklopu višegodišnjeg projekta pod nazivom ”Alternativa” koji povezuje niz aktivnosti udruge. I na kraju hvala publici, divnim ljudima koji us došli i napunili bivše kino,  jer bez njih sve ovo ne bi imalo smisla. – zaključio je predsjednik P.A.U.K.-a Mirko Kufner. 5. Božićno rokanje itekako je opravdalo očekivanja, Brkovi su ”rasturili”, mladi bandovi pokazali da su sigurno probijaju na hrvatsku alternativnu scenu, a P.A.U.K. se još pokazao kao vrhunski organizator. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/BozicnoRokanje2014{/gallery}