Zeleni fond Orahovice obogaćen novim sadnicama

Nove cvjetne gredice, nova stabla i uređenje zelenih površina, sve je to u ovomjesečnom planu rada djelatnika poduzeća Papuk d.o.o. i Ružica grad d.o.o. kako bi Orahovica opravdala svoj epitet „grada parkova“. Radovi hortikulturnog uređenja grada započeli su u utorak, 11. studenog 2014. godine, sadnjom patuljastih javora i ruža stablašica u samom središtu kružnog toka u centru grada, a nastavili su se sadnjom japanskih trešanja u ulici Stjepana Mlakara, dok je u centru grada zasađen javor mliječ, sadnice ruža i lavande.

Dio posađenih sadnica kupljen je iz sredstava izdvojenih iz gradskog proračuna, a drugi dio kroz projekt Hrvatske turističke zajednice, temeljem Javnog poziva za kandidiranje programa za potpore Turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2014. godini, gdje je Turističkoj zajednici grada Orahovice odobreno 10.000,00 kn za uređenje turističkog prostora i okoliša.

Kvalitetnim hortikulturnim rješenjima s jedinstveno osmišljenim cvjetnim gredicama i njegovanim travnjacima te originalnim detaljima, Orahovica dobiva jedinstven zeleni izgled. Cilj kontinuiranog ozelenjivanja javnih površina je što bolje hortikulturno uređenje grada te unapređenje male turističke infrastrukture koja prvenstveno treba pružiti ljepši ugođaj građanima, a onda i svim posjetiteljima. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Stabla11-2014{/gallery}