Molitvom i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti

U srijedu, 08. listopada 2014. godine, povodom obilježavanja Dana neovisnosti RH, izaslanstvo Grada Orahovice na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, izaslanstvo Gradskog vijeća na čelu s predsjednikom Ivicom Podbojem, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Mladež HDZ – a, Savjet mladih grada Orahovice i brojni sugrađani, zapalili su svijeće i položili vijence na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u centru grada i na Gradskom groblju. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu.

 

„Ovo je važan dan u našoj povijesti, ovo je trenutak kada se trebamo s ponosom prisjetiti svih onih koji su zaslužni za našu slobodu i neovisnost. Veliko hvala svim herojima i hrabrim vitezovima Domovinskog rata. Hvala vam na slobodnoj državi i posljednjoj kapi krvi koju ste prolili za sve nas. Nikada nećete biti zaboravljeni. Počivali u miru Božjem“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon molitve koju je predvodio vlč. Željko Strnak, svijeće su zapaljene i kod spomen – obilježja na Gradskom groblju. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/DanNeovisnosti2014{/gallery}