„Leonardo da Vinci“ u Orahovici

Od listopada 2013. godine, Srednja škola Stjepan Ivšić sudionik je projekta „Leonardo da Vinci“ koji ima za cilj poboljšanje kurikuluma stručne nastave iz područja ugostiteljstva. Sudionici projekta su škole iz Češke, Slovačke, Poljske i Hrvatske, a u sklopu njega će učenici i nastavnici na području gastronomije razmijeniti svoja iskustva te proći radionice pripreme jela od povrća.

Nakon radionica održanih u Češkoj u Novoj Paki u ožujku ove godine, od 05. do 09. listopada 2014. godine, orahovačka srednja škola domaćin je učenicima i nastavnicima iz Češke, Slovačke i Poljske. Radionice su započele u ponedjeljak, 06. listopada 2014. godine, a svim sudionicima ravnatelj Srednje škole, Zorislav Milković, poželio je da nauče nešto novo i iz Orahovice ponesu lijepe uspomene. Dobrodošlicu učenicima i nastavnicima poželio je i orahovački gradonačelnik, Josip Nemec, upoznavši ih ukratko sa gradom i njegovom poviješću te poželivši nova znanja i iskustva u dvije godine trajanja projekta.

U popodnevnim satima, gradonačelnik je nastavnike primio u prostorijama Gradske uprave, gdje je goste pobliže upoznao sa Orahovicom. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Leonardodavinci10-2014{/gallery}