Dobri duhovi našeg grada

Ravnateljica Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Maja Škraba, Orahovačke duhove nazvala je „dobrim duhovima našeg grada“, što oni uistinu i jesu. U petak, 10. listopada 2014. godine i službeno je završila 7. po redu hvalevrijedna humanitarna akcija Orahovačkih duhova, 7. Navijačko srce. Novac prikupljen od ulaznica za malonogometni turnir i donacija sponzora, Duhovi su uplatili Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić za sufinanciranje kuhinje socijalno ugrožene djece. U ovoj akciji prikupljeno je 7.800,00 kn, što je dovoljno za prehranu 8 učenika do kraja školske godine, ili sve socijalno ugrožene djece do polovice školske godine.

„Hvala svima koji su došli na turnir i kupili ulaznicu, hvala sudionicima koji su pokazali veliko srce i zaigrali nogomet, hvala svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ove humanitarne akcije, sponzorima i Gradu Orahovici. U razgovoru sa Centrom za socijalnu skrb, odlučili smo se za ovaj vid donacije jer sva djeca imaju pravo na prehranu“ – rekao je predsjednik udruge, Miroslav Radaković.

U ova teška vremena Grad Orahovica i orahovački gradonačelnik uvijek se odazivaju ovakvim humanitarnim akcijama: „ Grad nema mogućnost direktno pomagati pojedinim osobama, ali preko udruga možemo. Drago mi je da Duhovi nisu odustali od svog nauma da pomognu svojim sugrađanima. Svoje slobodno vrijeme utrošili su na organizaciju turnira i na to da pomognu nekome. Još jednom su pokazali da imaju veliko srce i na tome im hvala“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Ravnateljica, Maja Škraba, zahvalila je Duhovima na ovoj hvalevrijednoj donaciji, istaknuvši da je svake godine sve više socijalno ugroženih učenika, a sve manje načina da se iznađe sredstva kako bi im se pomogli.(T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Duhovi10-2014{/gallery}