Radovi na uređenju Zelene ulice u Orahovici privode se kraju

Radovi na uređenju infrastrukture u Zelenoj ulici koja je ujedno i kolni prilaz sa sjeverozapada, do središnjeg gradskog parka i Avenije kneginje Ružice, započeli su izgradnjom nogostupa u srpnju, a do kraja kolovoza, značajno je promijenjena vizura ovog dijela grada. Prva etapa radova koja je u potpunosti dovršena, odnosi se na nogostup Zelene ulice sa njene južne strane uz park i pješačke staze prema Aveniji kneginje Ružice kod pješačkog mosta na Vučici te  prema  mlinskom kanalu i šlajzu uz jezerce parka.  Ove novo izvedene staze opremljene su urbanom opremom (klupe i koševi za otpatke) i javnom rasvjetom.

Druga etapa radova na potezu V. Nazora – Zelena ulica – Aleja kneginje Ružice je sanacija i uređenje postojeće pješačke staze i odvodnog kanala s propustima u ulici V. Nazora, od njenog početka na zapadu, do spoja na Zelenu ulicu. Po završetku nogostupa, krenulo se u sanaciju dijela kolnika Zelene ulice u njenom najkritičnijem dijelu, a to je spoj na ulicu Vladimira Nazora. Dosadašnji nedostatni radijus skretanja sa frekventne gradske prometnice i nedovoljna širina Zelene ulice u tom ulaznom dijelu, riješiti će se proširivanjem kolnika na propisnu širinu za dvosmjerni promet kakvo je zatečeno stanje ulice u nastavku na jugu.

Završetkom opisanih radova, pješački i kolni promet u središtu grada, uz najatraktivniju zelenu infrastrukturu, biti će na usluzi građanima i svim posjetiocima Orahovice, usklađen sa važećim sigurnosnim standardima u područja prometa.(I.S.)

{gallery}SlikeGodina2014/Zelenaulica09-2014{/gallery}