Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju nacionalno je natjecanje u pripremi mesnih jela na roštilju u sklopu kojeg se bira najbolji roštilj majstor Hrvatske. Ova manifestacija kulinarskog, natjecateljskog i zabavnog sadržaja u organizaciji 24 sata održava se od 2010. godine. Sada već tradicionalno događanje prezentacijom gastronomskih različitosti Hrvatske, ali i zabavno – glazbenim programom privlači izniman broj natjecatelja i posjetitelja u svim gradovima Hrvatske koji su do sada sudjelovali: Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin, Čakovec, Opatija i Novi Vinodolski, a 2015. godine uključit će se i Orahovica.
Niz regionalnih natjecanja održavat će se tijekom proljeća i ljeta diljem Hrvatske. Natjecanje će se odvijati u nekoliko kategorija jela koja je potrebno pripremiti na roštilju uz poštivanje propisanih pravila koja kontrolira sudac. Natjecatelje će ocjenjivati žiri sastavljen od gastro stručnjaka, predstavnika pokrovitelja i organizatora. Prvenstvo tradicionalno završava u Zagrebu, velikim finalnim srazom najboljih roštilj – majstora iz svih krajeva Hrvatske, od kojih će samo jedan osvojiti prestižno priznanje, Zlatni ćevap i vrijedne nagrade pokrovitelja manifestacije. (T. Petrović)