Dočekani svjetski prvaci!

Povodom osvajanja najsjajnijeg odličja naše reprezentacije na 16. svjetskom prvenstvu u ribolovu šarana na jezeru Pietrafitti u Italiji, jučer je u centru grada Našica organiziran veliki i svečani doček. Povratak u Našice naših sugrađana očekivao se negdje oko 20 sati, a za to vrijeme okupljeni građani su uz jelo i piće mogli uživati u tamburaškom sastavu Pet tambura. Nešto kasnije, oko 21 sat, prvaci svijeta su uz trube sirena i policijsku pratnju došli u centar grada i proslava je mogla započeti.

Tako su na tribinu uz velike ovacije velikog broja Našičana došli Dalibor Stanić, Tihomir Delić, Tomislav Vukšić i Damir Ladnjak koji su ujedno i članovi ŠUD „Šaran“ Našice, a uz njih su tu također bili i Pave Vukelić iz Orahovice (kapetan reprezentacije) i iz Požege Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević kao i ostali članovi reprezentacije iz podrške i logistike.

Na samom početku proslave, nekoliko riječi o samom natjecanju rekao je kapetan Pavle Vukelić – Pajo. „Mi smo znali kuda idemo. Znali smo da imamo puno šanse. Ovi dečki koje vodim su genijalci, to su vanzemaljci, pokorili smo cijeli svijet. Ja im ovom prilikom čestitam i hvala im što su me slušali, volim ih i dao bih sve za njih. Isto tako ne mogu da se ne sjetim ovom prilikom i našeg dragog sugrađanina, legendu šaranskog ribolova, čovjeka koji nas je sve zadužio i čovjeka kojem smo posvetili ove medalje i ove pehare Jole Stanić – Deda. Nažalost on trenutno nije tu, ali molim sve da se pomole za tog čovjeka da što prije ozdravi i da se vrati među nas. Za sada smo ostvarili stvarno veliki cilj jer smo dobili dva zlata i jedno srebro, ali to svakako nije kraj jer idući cilj nam je osvojiti sva tri zlata.“- rekao je vrlo emotivno Pavo Vukelić.

Okupljenim građanima također su se obratili i gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec kao i domaćin gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

„Ovo je emotivan trenutak kako za nas a isto tako i za njih jer su ostvarili ono što nisu niti sanjali prije par godina. Osobno znam Paju i moram priznati da je za mene bio „čudak“ jer nisam razumio taj sport. Ali sada vidim da je postigao vanredne rezultate koji se postižu možda samo jednom u životu, a mnogi niti ne uspiju doći na to njihovo mjesto. Koliko ovaj sport traži odricanja to samo oni znaju i njihove obitelji i naravno prijatelji. Još jednom im možemo svi zajedno samo čestitati jer će njihova imena biti upisana u povijest. Ovom pobjedom su postali poznati ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Njihov trud i njihovo zalaganje dalo je ovakve vrhunske rezultate što je i nama na veliku čast.“ – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

„Hvala mome kolegi Josipu Nemecu, na njegovim željama i čestitkama kao i njegovom sugrađaninu Paji koji je izvukao ono najbolje od ovih momaka što ih je i dovelo na vrh svijeta. Svi su iza nas i MI SMO PRVACI SVIJETA. Cilj je u budućnosti biti ponovo na tronu svijeta da pokažemo kako ovo nije slučajnost. Koliko je samo vremena i energije potrošeno i sa koliko su se samo nerazumijevanja sretali u prošlosti, sada će to biti totalno drugačije. Sada će imati veliku podršku a naravno i mnogo više financijskih sredstava. Ovo danas što smo se okupili u ovako velikom broju pokazuje kako prepoznajemo njihov trud i sve ono što su samozatajno radili. Biti prvak svijeta je ogromna stvar. Milijuni ljudi na svijetu se bave šaranskim ribolovom, a oni su NAJBOLJI NA SVIJETU. Mogu reći kako sam vrlo ponosan, uostalom kao i gospodin Nemec jer imati svjetske prvake u svojoj zemlji i u svojim gradovima to je nešto nevjerojatno. Grad će naravno stati iza vas, pomoći će da se i ponovi ovaj rezultat i da vam bude puno lakše u tome. Vjerujem kako u ovome treba imati i malo inata kako bi se postigao ovakav rezultat. Isto tako moram zahvaliti i članovima vaših obitelji koji su možda i podnosili najveći teret jer su tu česti treninzi kao i natjecanja. Isto tako nadovezao bih se kako za ovaj rezultat moramo zahvaliti i našemu Joletu i nadam se da će čuti naš pljesak da što prije ozdravi.“ – rekao je ponosno gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

Za kraj nekoliko riječi o svemu rekao je i predsjednik Športske zajednice grada Našica Josip Pavlus.

„U ime Športske zajednice mogu samo reći „naklon do poda i velike čestitke“ jer ste zadužili našički sport. Vjerujem da će Športska zajednica grada Našica adekvatno uzvratiti. Ovim putem osobno pozivam našeg gradonačelnika da uz vašu pomoć iduće svjetsko prvenstvo bude na našem jezeru Lapovac. Kao i moji prethodnici i ja ovim putem pozdravljam mog prijatelja Joleta, koji je i član Izvršnog odbora Športske zajednice grada Našica, Paju koji je stvorio sve ovo, pozdrav i našim Požežanima i njihovog gradonačelnika koji će vjerujem adekvatno skrbiti o tom sportu. Za kraj mogu reći kako će Športska zajednica grada Našica maksimalno pratiti naš ŠUD „Šaran“ Našice. Od srca iskrene čestitke.“ – rekao je predsjednik športske zajednice grada Našica Josip Pavlus.

Kako bi sve bilo što svečanije i u veseljem tonu grad Našice je kao gosta pozvao i Krunoslava Kiću Slabinac koji je okupljene građane i natjecatelje zabavljao dugo u noć.

Još jednom velike čestitke našim SVJETSKIM PRVACIMA. (preuzeto sa nasice.com)

{gallery}SlikeGodina2014/Prvaci09-2014{/gallery}