250 trkača unatoč kiši i teškim stazama ostalo oduševljeno Papuk trekkingom 2014

Klub pustolovnih sportova ”Baraber Extreame Team” iz Belišća organizirao je 4. trekking utrku 07.09.2014. po ljepotama Parka prirode Papuk. 250 trkača po iznimno lošem, kišnom i teškom vremenu, prošlo je zadanu stazu i potvrdilo onu dobru staru trekkingaša – što ekstremnije – to bolje! Trkači su došli iz svih krajeva Hrvatske te Njemačke i Slovenije i svi su na kraju bili više nego zadovoljni. Natjecalo se u tri discipline i to ona najteža Ultra u dužini staze od 45 km, potom Planinarska od  25 km te kategorija jogging od 12 km:

-Pa moramo biti zadovoljni. Obzirom na vremenske uvjete zbog koji je na samom startu 20-ak trkača odustalo, a dosta ih nije niti došlo. Još k tome su isti dan održane još dvije utrke u Sloveniji i jedna u Hrvatskoj tako da mogu slobodno reći kako je Papuk trekking 2014. Zbog ovih razloga ostao bez najmanje 100 sigurnih trkača. No, svejedno je bilo odlično, svi sudionici su prezadovoljni stazom i okruženjem na ovom prelijepom području Parka Prirode Papuk, a to su potvrdili odličnim provodom na orahovačkom Jezeru nakon utrke uz tamburaše i ples do sitnih noćnih sati. Moram se zahvaliti Gradu Orahovici, Javnoj ustanovi Park Prirode Papuk, HGSS-u, Vinariji Krauthaker, Gradu Kutjevu, HPD-u Orahovica i svim koji su na bilo koji način pomogli ovoj utrci koja je ove godine nastavila tradiciju spajanja dvaju gradova ovoga puta riječ je bila u Orahovici i Kutjevu. Hvala još jednom od srca svim trkačima koji su ovom utrkom pokazali pravi smisao trekkinga i siguran sam da će iduća godina biti još bolja i kvalitetnija. – rekao je predsjednik udruge organizatora, kluba pustolovnih sportova ”Baraber” Belišće, Angel Milišić-Zečević. Utrka je održana u sklopu 7. kola Hrvatske trekking lige, a na kraju su postignuti slijedeći rezultati:

 

JOGGING

 

Muški 12 KM

 

 1. Igor  Stojić  Orahovica                                        1.13:44
 2. Marko Vrbanec  Adventure Team Zagreb          1:14:16
 3. Mark Tomek        Adventure Team Zagreb         1:14:25

 

Žene:

 

 1. Jana Budinšćak  Jastreb extreme Jaska               1:24:42
 2. Mia Barić SRUZ   Krapina                                  1:28:21
 3. Dorina Crnčan BK Maraton Team D. Miholjac  1:28:35

 

ULTRA 45 KM

 

muški

 

1. Marko Ljeljak SRD 315 Sjeverozapad   Varaždin           5:33:07

2. Zoran Glavočić   Zagreb                                                 5:34:24

3. Slobodan Soldo HGSS Osijek                                         5:48:40

 

 

 

PLANINARI 25 KM

 

Muški

 

 1. Benyamin Vuk IND  Koprivnica                                 3:14:15
 2. Goran Poljak IND Koprivnica                                     3:14:37
 3. Milan Šerbedžija BK LOOD Orahovica                      3:38:02

 

Žene:

 

 1. Daria Županić AK Jastreb 99 Jastrebarsko                           3:43:09
 2. Katja Rajačić                                                                        3:43:25
 3. Vlatka Matečić AK Oroslavje/ Zagorje adventure team       4:20:19

 

Papuk trekk 2014. Uuveličali su i gradonačelnici Kutjeva i Orahovice. Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir ispred vinarije Krauthaker ispratio je start Planinarske kategorije dok je orahovački gradonačelnik Josip Nemec uručio pokale svim najuspješnijim trkačima na završnici na izletištu ”Orah”, odnosno orahovačkom Jezeru. Treba svakako reći kako su i dva Orahovčania polučila sjajne rezultate. Igor Stojić je pobijedio u kategoriji Jogging dok je Milan Šerbedžija u planinarskoj osvojio odlično 3. mjesto.  Papuk trekk se još jednom potvrdio kao vrhunski sportski događaj, a svakako i kako ogromna turistička promocija ovoga kraja pod Papukom i Krndijom i zasigurno ve instance trebaju dati maksimum kako bi ova utrka još dugo trajala i bila ponos ovih prostora.  (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/PapukTrekk2014{/gallery}