Dobro došli đaci prvaci!

Svake godine u mjesecu rujnu školsko zvono podari dušu svakoj školi i ona oživi. Tako će i orahovačka osnovna škola u ponedjeljak, 08. rujna 2014. godine dobiti dušu i oživjeti ulaskom njenih najmlađih učenika – prvašića. Tim povodom, Grad Orahovica će, kao i svake godine prije početka nove školske godine, obradovati svoje prvašiće Geko kompletima, poklon paketima sa kompletnim priborom za likovnu kulturu.

Geko komplete prvašićima uručit će orahovački gradonačelnik Josip Nemec u petak, 29. kolovoza u 17,00 sati u prostorijama velike gradske vijećnice, kada će i mališanima poželjeti uspješan početak školovanja.

„Raduje me činjenica da u ovim teškim vremenima možemo pomoći kako roditeljima, tako i djeci. Želimo da se sva djeca raduju, jer djeca su naša budućnost“ – rekao je gradonačelnik.

Ove će godine u školske klupe sjesti nešto manje prvašića nego lani. Osnovnu školu I.B.Mažuranić pohađat će 39 prvašića, dok su u Područnu školu N. Jošava upisana 3 prvašića. Svim prvašićima želimo da im svaki dan bude radostan, da im torbe ne budu preteške i da im školovanje bude lijepo putovanje! (T. Petrović)