Udruga navijača ”Orahovački Duhovi” organiziraju 7. Po redu humanitarnu akciju ”Navijačko srce”

U organizaciji udruge navijača ”Orahovački Duhovi”, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Orahovice  započeta je 7. po redu humanitarna akcija ”Navijačko srce”. Kao i svake godine akcija je krenula malonogometnim turnirom koji je bio je podijeljen u dvije kategorije, navijača i po prvi puta četiri kafića. 4 kafića koja su nastupila bila su Caffe bar Sokol, Enigma, BAD CO i Mustang. Organizator je odlučilo da natjecanje u obje konkurencije bude igrano poluzavršnim sustavom pa je tako u prvom polufinalu ”4 kafića” Enigma bila bolja od Mustanga sa 2:1, dok je u drugom Sokol nakon neodlučenih 0:0 nakon ”šesteraca” bio bolji od BAD CO. U utakmici za treće mjesto BAD CO svladao je Mustang s konačnih 2:0, a u finalu je Sokol pobijedio Enigmu s konačnih 3:1.


Organizator je podijelio i pojedinačne nagrade pa je tako najbolji strijelac ove konkurencije bio Borna Mimić iz ekipe BAD CO s dva postignuta pogotka, najbolji vratar je Valentino Virag iz Sokola dok je najbolji igrač također iz pobjedničke ekipe mladi Bojan Gvozdenović.  U konkurenciji navijača sudjelovale su navijačke udruge, Udruga navijača GNK Dinamo Orahovica, Društvo prijatelja Hajduka  Orahovica, Vinske mušice Feričanci te domaćin  Orahovački Duhovi. U prvom polufinalu ekipa Društva prijatelja Hajduka bila bolja od Duhova s 5:0, a u drugom Udruga navijača Dinama od Vinskih Mušica s 4:1. Treće mjesto u ovoj konkurenciji pripalo je Vinskim Mušicama koje su svladale Duhove s krajnjih 3:2. Turnir je zatvorilo veliko finale između Udruge navijača dinama i Društva prijatelja Hajduka koji su pokazali da su prije svega Slavonci i Hrvati te veliki humanitarci. Ovoga puta uspješniji su bili ”Dinamovci” s minimalnih 1:0. Najbolji strijelac bio je ”Hajdukovac” Tomislav Matek s 3 postignuta pogotka, za najboljeg vratara proglašen je Ivan Šimić iz Udruge navijača Dinama dok je najbolji igrač ovog dijela turnira Alen Kadežabek iz pobjedničke momčadi. Sve utakmice odsudio je orahovački sudački par Pavao Ramić-Darko Krmpotić, a pokale najuspješnijima uručio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

 

-U želji da uz svoj redovan rd,a to je bodrenje orahovačkih sportskih klubova, budemo još bolji i još više pomognemo gradu, županiji te građanima ovog područja, po sedmi puta smo organizirali humanitarnu akciju pod nazivom ”Navijačko srce”. Akcije će trajati do 26. rujna do kada se sredstva mogu donirati na naš žiro račun broj HR36 2500 0091 5011 4192 4, a naglasit ću još jednom sav prihod ide za pomoć osoba s posebnim potrebama sa šireg  područja Orahovice. Hvala svim sponzorima, posebno gradu Orahovici, igračima, sucima i s svima koji su na bilo koji način pomogli ovoj akciji. – rekao je predsjednik Orahovačkih Duhova Miroslav Radaković. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec pri otvaranju turnira pohvalio je mlade ljude iz ove orahovačke udruge:

-Ovo je uistinu akcija za svaku pohvale. Hvala Duhovima što su svjesni da ima ljudi u našem okruženju kojima je pomoć uistinu potrebna. I upravo zbog Grad Orahovica im je uvijek na raspolaganju. – zaključio je gradonačelnik Nemec. Turnir su revijalnom utakmicom uveličali i članovi dvije orahovačke udruge mladih P.A.U.K.  i KLUB Dostava zvuka. (V.G.)