Završeno je 5. Orahovačko nogometno prvenstvo

U nedjelju, 1. lipnja 2014. godine, na malonogometnom igralištu D. Pranjić/Ortran odigrana je završnica Orahovačkog nogometnog prvenstva, malonogometnog turnira 11 Mjesnih odbora. Turnir je počeo u srijedu, 28. svibnja 2014. godine, a završio u nedjelju odigravanjem polufinala i finala te proglašenjem najboljih ekipa. Nastupilo je 11 ekipa koje su borbenošću i fer igrom privukle velik broj gledatelja.

U sklopu turnira, proglašeni su najbolji sportaši za proteklu godinu te su dodijeljene zahvalnice sportskim radnicima i trenerima. Nagrade su dodijelili gradonačelnik Josip Nemec i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice, Miroslav Tot. Za najboljeg sportaša u pojedinačnoj konkurenciji proglašen je Goran Parašilovac – Streličarski klub „Streličari Ružica grada“, za najboljeg sportaša u kolektivnom sportu proglašen je Ivan Nekić – Košarkaški klub Orahovica, dok je najboljom sportašicom proglašena Mariana Bunčić – Ženski rukometni klub Orahovica. Za najbolju sportsku ekipu nagrađena je Kadetska ekipa ŠRK „Šaran“.

Pobjednici ovogodišnjeg izdanja Orahovačkog nogometnog prvenstva te osvajači prijelaznog pehara su igrači ekipe MO Tončekovac, koji nisu skrivali zadovoljstvo svojim nastupom i postignutim rezultatom. Drugo mjesto osvojila je ekipa MO Dolci, treće ekipa MO Donja Pištana, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi MO Crkvari. Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec i Miroslav Tot, pomoćnik glavnog organizatora turnira. „Čestitam svim sudionicima turnira, organizatorima i gledateljima koji su pratili ovaj turnir. Jako sam zadovoljan, očekivanja u organizaciji su ispunjena. Ekipe su zadovoljne, gledatelji su došli u velikom broju, utakmice su bile atraktivne, tako da je sve prošlo u najboljem redu“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec i zatvorio 46. Orahovačko proljeće.

Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Antonio Vratković, igrač pobjedničke ekipe sa 6 postignutih zgoditaka. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Turnir06-2014{/gallery}