Razriješeno dosadašnje rukovodstvo Udruge kuhara grada Orahovice

Udruga kuhara grada Orahovice održala je redovnu godišnju izborno – izvještajnu skupštinu pod vodstvom radnog predsjedništva u sastavu Vladimir Grgurić kao predsjednik te Zoran Putniković i Dražen Šafar kao članovi radnog predsjedništva. Skupštini je nazočio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik udruge, Dražen Šafar, istaknuo je kako su članovi udruge u protekloj godini odradili niz aktivnosti, kako na gradskom, tako i na drugim nivoima. Posebno je istaknuo organizaciju 1. Međunarodnog kupa slastičara „Zlatni orah“, sudjelovali su u svim gradskim manifestacijama, uključili se u mnoge humanitarne aktivnosti te su sudjelovali na raznim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Također su naš grad i gastronomiju ovog kraja predstavili na raznim sajmovima i festivalima, a u suradnji sa Gastronomadima organizirali su seminare i radionice.

Predsjednik je iznio i plan rada udruge za tekuću godinu, napomenuvši da su neke aktivnosti već odradili, kao što su sudjelovanje na 1. Internacionalnom kulinarskom master kupu Sarajevo 2014., Zlatnoj jabuci u Vinkovcima i Sajmu zdravlja. Udruga će se i dalje uključivati u sve gradske manifestacije, a u planu je, u dogovoru sa kolegama iz Sarajeva, u rujnu organizirati Dane bosanske kuhinje u Orahovici.

Nakon što su iznesena sva izvješća, jednoglasno je dana razrješnica dosadašnjem rukovodstvu udruge. Za novog – starog predsjednika izabran je Dražen Šafar, za dopredsjednika Zoran Putniković, za tajnika je izabran Vladimir Grgurić, a preostala dva člana Izvršnog odbora su Manuela Jergović i Danira Vinković. U Nadzorni odbor izabrani su Darko Špoljarić, Suzana Jurlina i Vjekoslav Hunjet. Nakon što je novi – stari predsjednik udruge zahvalio članovima na ukazanom povjerenju, prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, čestitavši izabranima uz nadu da će odraditi sve zacrtane projekte i pokrenuti neke nove. Gradonačelnik je pohvalio rad udruge, zahvalio članovima na dosadašnjem radu i dobroj promociji grada te je svim prisutnima poželio puno uspjeha u radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Udrugakuhara06-2014{/gallery}