Održana Završna konferencija u sklopu projekta „Mađarsko – hrvatske vinske priče“

U petak, 20. lipnja 2014. godine, u mađarskom gradu Villany održana je završna konferencija u sklopu projekta „Mađarsko – hrvatske vinske priče“, a čiji je nositelj Grad Orahovica.  Konferencija je okupila gradonačelnike iz Orahovice, Iloka i Villanyja te partnere i suradnike projekta, a organizirana je s ciljem predstavljanja ostvarenih ciljeva i rezultata projekta. Konferenciji je prisustvovala i konzulica RH u Pečuhu, Ružica Ivanković.

Sve prisutne na Završnoj konferenciji pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, zahvalivši svim sudionicima projekta. Gradonačelnik je napomenuo da je ova tri grada, Orahovicu, Villany i Ilok povezalo vino te je rekao da završetak ovog projekta nije kraj, nego novi početak i temelj za niz novih projekata.

Projekt „Mađarsko – hrvatske vinske priče“ sufinanciran je od strane EU iz sustava mađarsko – hrvatske IPA prekogranične suradnje 2007 – 2013, a njegova provedba trajala je 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 411.839 eura, a vrijednost budžeta Grada Orahovice iznosila je 170.000 eura, od kojih je EU sufinancirala 85%. Kako je istaknula voditeljica projekta, Irela Strabić, novac je utrošen na rekonstrukciju postojeće vinske ceste na potezu Merkur – Duzluk, postavljanje smeđe signalizacije i info punktova, kupovinu šatora i popratne opreme. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Zavrsnakonferencija06-2014{/gallery}