I staro i mlado pjevalo i plesalo uz hitove Crvene Jabuke

46. Orahovačko proljeće i ove je godine donijelo dva velika koncerta na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka. Rock večer je bila rezervirana za legendarnu sarajevsku Crvenu Jabuku. Blizu 2000 posjetitelja napunilo je središnji gradski park, i staro i mlado plesalo je i pjevalo uz hitove Žere i društva do sitnih jutarnji sati. Sam Žera nakon punih 7 godina izbivanja iz Orahovice bio je oduševljen orahovačkom publikom:

-Bilo je malo hladno, ali svejedno smo se zajedno dobro zabavili. Iako smo izdali novi album nismo željeli ljude puniti novim pjesmama, mi smo od onih koji prije svega žele napraviti dobru atmosferu tako da smo to radili starim hitovima i tu i tamo ubacili koju novu. – pričao je Žera dan nakon koncerta. Orahovački gradski park davno nije ovako pun što je i Žeri bilo dojmljivo:

-Drago mi je da smo baš uspjeli okupili ovako velik broj ljudi. Orahovica je poznata kao mjesto u kojem su mnogi naši kolege pravili vrhunske koncerte, i mnogi će tek doći. Mi smo ovdje uvijek sjajno dočekani i zapravo nam je poseban osjećaj ovdje svirati. Orahovica je odlična publika prepoznaje i stare i nove hitove, jednostavno te ovakva publika vodi da daš još više od sebe. Drago mi je da je i publika uživala jer pjesma je ta kojom se može pobjeći od ovih ”Linića i Milanovića” barem na dva sata– nastavlja Žera. Neki bosanski portali pišu kako Žera odlazi u mirovinu. Ima li istine u tome:

-Ma to su same gluposti. Te napise ne mogu niti nazvati medijskim, jednostavno ne razumijem takve namjere.  – kratak i jasan na ovu temu bio je Žera te najavio novi nosač zvuka Crvene Jabuke koji bi trebao izaći 2015. godine:

-Pa pjesama uvijek ima i ako bude dovoljno inspiracije naših autora mi smo tu da to otpjevamo i pustimo na album. Najvjerojatnije će novi nosač biti 2015. godine, i bit ćemo presretni ako ga budemo mogli promovirati u našoj Slavoniji pa možda i u Orahovici. – zaključio je Dražen Žerić Žera. (V.G.)