Sve veći interes za Orahovicom

U četvrtak, 22. svibnja 2014. godine, orahovački gradonačelnik, Josip Nemec, zamjenik gradonačelnika, Darko Žužak i predsjednik povjerenstva za obnovljive izvore energije, Alan Grgić, ugostili su dr. sc. Viktora Varjúa, člana projektnog tima i djelatnika Mađarske akademije znanosti iz Pečuha.

Gospodin Varjú zatražio je sastanak sa gradonačelnikom kako bi saznao što više informacija o fotonaponskom sustavu u Orahovici. Član je projektnog tima koji radi na projektu financiranom iz IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, pod nazivom „Fotonaponski sustavi kao pokretači regionalnog razvoja“. Nositelj ovog projekta je Elektrotehnički fakultet Osijek, a partner je Mađarska akademija znanosti, Centar za regionalna istraživanja Pečuh. Cilj ovog posjeta bilo je istraživanje, dokazivanje učinaka obnovljivih izvora energije i mjerljivost rezultata, kako u Hrvatskoj, tako i u Mađarskoj. Također, gosp. Varjú je kroz razgovor sa gradonačelnikom prikupio iskustva Orahovice sa obnovljivim izvorima energije, temeljem kojih će napraviti usporedbu te prikazati društveni utjecaj i utjecaj na gospodarstvo obnovljivih izvora energije.

Gospodin Varjú zahvalio je gradonačelniku na pomoći te je nakon sastanka u pratnji predsjednika povjerenstva za obnovljive izvore energije, Alana Grgića obišao orahovački energetski park. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Solarka05-2014{/gallery}