Priopćenje za javnost

Grad Orahovica je dana 17.04. 2014. godine, temeljem objavljenih mjera za zapošljavanje u javnim radovima raspisao natječaj za javne radove, nadajući se da će takva vrsta zapošljavanja biti moguća kao i lani i da će se zaposliti velik broj sugrađana, no na žalost, dana 22. 04. 2014. godine primili smo obavijest sa sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kojoj su donesene određene promjene, kao i promjena visine subvencije.

Doneseno je 10 – ak kategorija novih mjera, ali Grad Orahovica ne može ih primjenjivati iz razloga što ne možemo i ne smijemo, po sadašnjim mjerama zapošljavati kroz javne radove za poslove održavanja zelenih površina, cvjetnih nasada i sličnih poslova, drugim riječima poslovi uređenja grada i turističkog kompleksa jezero, na kojima su nam većinom i radile osobe iz javnih radova iz razloga što djelatnosti kroz javne radove ne smiju biti konkurentne poduzeću registriranom za te djelatnosti, što je kod nas komunalno poduzeće Papuk d.o.o. Naprimjer, općine Čačinci i Zdenci mogu zapošljavati kroz javne radove jer nemaju komunalno poduzeće koje se bavi tim djelatnostima.

Ovim putem ispričavamo se svima koji su svoje molbe predali u Gradsku upravu. Namjera nam je bila što prije pokrenuti zapošljavanje putem mjera zapošljavanja u javnim radovima, tako da smo natječaj raspisali 17. 04. 2014., a uvjeti po kojima je raspisan natječaj prestali su vrijediti 22.04.2014. godine. Na žalost, svi oni koji su u prijašnjim godinama radili kroz javne radove u poduzećima Papuk d.o.o. i Ružica grad d.o.o., ove godine to neće moći. To znači da javnih radova neće biti do onog trenutka kada Hrvatski zavod za zapošljavanje, odnosno država, ne izmjeni uvjete zapošljavanja putem javnih radova.

Gradonačelnik

Josip Nemec