Otvoreni novouređen dio središnjeg gradskog parka te sjenica kneginje Ružice

Grad Orahovica već godinama iz gradskog Proračuna izdvaja od 400-500 tisuća kuna za uređenje grada. Svake godine nikne nova ljepota, atrakcija i posebnost u gradu. Ove godine je to svakako novi uređeni dio središnjeg gradskog parka uz staru vodenicu. Izgrađeno je malo umjetno Jezerce uz koje stanuju patke kao nova atrakcija za građane. Tu je nekoliko slapova i prelijepa zelena površina i ovaj dio zasigurno mala prirodna oaza grada Orahovice. Uz uređenje središnjeg gradskog parka, uz šetnicu u Ulici Petra Preradovića,a sklopu također malog parka, izgrađena je sjenica kneginje Ružica koja podsjeća na bogatu orahovačku povijesnu baštinu. Upravo ove dvije atrakcije otvorene su nakon svečane sjednice Gradskog vijeća:

-Evo u proteklom razdoblju smo izgradili dvije velike atrakcije a to su sjenica kneginje Ružice koje je podsjetnik na orahovačku prošlost i naravno mjesto za odmor u sklopu ovoga parka. Posebna atrakcija je uređeni dio središnjeg gradskog parka s jezercem pokraj stare vodenice. Niz slapova, jezerce u kojem plivaju ribe, s uz njega stanuju i patke, jednostavno mala oaza u kojoj žubor vode u srcu prirode jednostavno opušta. Obje ove atrakcije bit će otvorene u sklopu Dana grada,a moram reći da u oba dijela grada, posebno tu mislim na središnji gradski park, uređenja još nisu završena, još ćemo to dodatno uljepšati i urediti. – kaže orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Uz ove atrakcije bit će postavljene i dvije nove turističko-informativne ploče:

-Uz ove atrakcije bit će naravno postavljene i dvije nove informativno-turističke ploče koje  su također postale prepoznatljivost Orahovice. Ovim pločama stvaramo povijest gledajući u budućnost. Ponajprije to je iz turističkih razloga, jer želimo obilježiti sve nove objekte koje radimo kako bi naši gosti mogli pročitati što je to i kada je sagrađeno.  – zaključio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Dvije navedene atrakcije bit će svečano otvorene u sklopu Dana grada, a  nakon svečane sjednice gradskog Vijeća. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2014/Slavin2014/OtvorenjeParkaJezerce{/gallery}