Obilježena 22. obljetnica pogibije petorice hrvatskih vitezova

„Za slobodu Hrvata živote ste dali. Nek’ spomen na vas u srcu živi, sjeća na žrtve i junaštva. Nek’ gordo stoji sveta nam Hrvatska i neka vam dobri Bog podari vječni mir.“

U organizaciji Udruge HVIDR – a Orahovica i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP – a te u suradnji sa Općinom Crnac, u utorak, 20. svibnja 2014. godine obilježena je 22. obljetnica pogibije petorice hrvatskih branitelja u Modriči te je tom prigodom održan i 3. memorijalni maraton „Modriča 92.“ Prije početka maratona, Predstavnici udruga proistekli iz Domovinskog rata i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, na spomen obilježju u centru grada zapalili su svijeće u sjećanje na Miroslava Međimurca, Vladu Golika, Zdravka Kevčića, Josipa Klobučara i Karla Stojakovića, hrvatske vitezove koji su dali svoje živote za slobodu te svoj lik i djelo neizbrisivo utkali u stvaranje hrvatske povijesti, a posjetili su i grobna mjesta poginulih branitelja.

„Hvala svima koji do danas čuvaju uspomene na poginule hrvatske branitelje i njihovu žrtvu. Zajedništvo je bilo temelj naše odbrane i zalog naše budućnosti. To su vrijednosti koje ne smijemo zaboraviti. Zahvalnost trebamo odati i roditeljima ovih hrabrih vitezova jer su ih naučili što je ljubav prema Domovini i bližnjima“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec te je otvorio maraton.

Maraton se trčao na relaciji Orahovica – Zdenci – Veliki Rastovac, a trčalo je 15 – ak sudionika. Po dolasku maratonaca u Veliki Rastovac, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja, nakon čega je održana Sveta misa zadušnica u crkvi u V. Rastovcu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Maratonmodrica05-2014{/gallery}