Tko ima najbolji kulen?

U subotu, 26. travnja 2014. godine, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice , po prvi puta u Orahovici održano je ocjenjivanje kulena. Za ocjenjivanje je zaprimljen 21 uzorak, od kojih su se 4 uzorka okitila zlatnom medaljom, 6 srebrnom, 5 broncom, a 6 uzoraka dobilo je priznanje. Kvalitetu kulena ocjenjivala je stručna komisija u sastavu: Vladimir Pleša, predsjednik komisije te Antun Andelfinger i Đuro Majurdžić, članovi komisije.

Prije početka ocjenjivanje, članove stručne komisije pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da je kulenijada organizirana s ciljem pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima u ova teška vremena. Gradonačelnik je članovima komisije poželio ugodan rad, rekavši da ne sumnja da će dobro odraditi posao i izabrati najbolje i najkvalitetnije uzorke. Prisutne je pozdravio i Vladimir Pleša, predsjednik komisije, istaknuvši da je ponosan što je član komisije te da se nada da će iduće godine biti još više uzoraka i da će kulenijada postati tradicija u našem gradu.

Tko ima najbolji kulen ostat će tajna do 3. svibnja 2014. godine, kada će se u sklopu 19. Međunarodnog sajma Slavin održati proglašenje i podjela medalja sudionicima ocjenjivanja. Svi posjetitelji imat će priliku degustirati sve uzorke kulena u sajamskom prostoru. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i uvjere se u kakvoću izvornog, domaćeg kulena.(T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Kulenijada04-2014{/gallery}