Izabrano novo – staro rukovodstvo KUD – a Orahovica

U ponedjeljak, 7. travnja 2014. godine, održana je izborno – izvještajna skupština KUD – a Orahovica, kojoj je, uz mnoge članove KUD – a, prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješćem o radu za 2013. godinu, predsjednik KUD – a Orahovica, Antun Petrušić, upoznao je prisutne s aktivnostima KUD – a u protekloj godini. Tako je zbor u prošloj godini održao čak 42 probe i naučio 8 novih kompozicija, dok je tamburaška grupa imala 40 proba. Zbor je lani imao 6 nastupa od kojih su 4 na manifestacijama u gradu, a 2 su i sami organizirali, dok su tamburaši imali 11 nastupa. Predsjednik je istaknuo da je glavni problem KUD – a Orahovica malobrojnost članova zbora zbog slabog interesa mladih. Također je istaknuo da u protekloj godini financijskih problema nije bilo zahvaljujući potpori Grada i gradonačelnika. Voditelj zbora i tamburaške sekcije te dopredsjednik KUD – a, Viktor Čelant, u svom je izvješću istaknuo dobru suradnju s Gradom, zahvaljujući kojoj su obnovili dio tehničke opreme. Iako je problem malobrojnost članova, uspješno i odgovorno su sudjelovali u svemu što su smatrali da svojim snagama mogu pridonijeti.

Nakon što je razriješeno dosadašnje rukovodstvo KUD – a Orahovica, u izbornom dijelu skupštine za novog – starog predsjednika izabran je Antun Petrušić, za dopredsjednika Viktor Čelant, za tajnika Mira Vrkić, a za blagajnika je izabrana Marijanka Cigler. Svi članovi KUD – a složili su se da je staro rukovodstvo bilo i više nego dobro te da ga nema potrebe mijenjati. U Upravni odbor KUD – a izabrani su Mitrović Karlo, Abičić Mijo i Marić Julijana, a u Nadzorni odbor Petržilnik Marija, Stojić Ivan i Varga Davorin.

Program rada za tekuću godinu podnio je dopredsjednik, Viktor Čelant, istaknuvši da će nastaviti dosadašnje aktivnosti koje se odnose na probe koje se održavaju jednom tjedno, nastupi sa mješovitim zborom, obnova odjeće, dovršenje opreme instrumentarija, redovno održavanje instrumenata te sudjelovanje u svim manifestacijama na koje budu pozvani i za koje budu smatrali da je potrebno da sudjeluju.

Po završetku skupštine, sve prisutne pozdravio je uvijek drag gost KUD – a Orahovica, gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik je članovima KUD – a zahvalio na dobroj suradnji, rekavši da malo koja udruga kaže: „Reci šta treba i mi ćemo to napraviti.“ Pohvalio je skromnost i složnost članova te im je poželio uspješan rad i puno uspjeha novom rukovodstvu. Uz zahvalu na pozivu, gradonačelnik je prisutnima poželio da nadolazeće uskrsne blagdane provedu u miru i krugu obitelji. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Kudorahovica04-2014{/gallery}