Grad Orahovica ostvario prvi kontakt sa vršačkim vinogorjem

U Vršcu, gradu u autonomnoj pokrajini Vojvodini,  već se tradicionalno održava „Vino fest“ – sajam vina, vinogradara i vinogradarske opreme. „Vino fest“ je manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika, a na ovogodišnjem 9. međunarodnom festivalu održanom 28. i 29. ožujka 2014., na poziv Turističke organizacije općine Vršac,  po prvi put predstavili su se i Turistička zajednica grada Orahovice, PP Orahovica, OPG Blanka Jović i OPG Matković, na čelu sa gradonačelnikom Josipom Nemecom.

Ova tradicionalna manifestacija, koja slavi vinogradarsku tradiciju Vršca, okupila je više od 60 vinara sa oko 300 vina, a na ocjenjivanje su dostavljena 202 uzorka vina.

Ljubitelji vina imali su priliku degustirati najkvalitetnija vina i uživati u brojnim gastronomskim specijalitetima. Turistička zajednica grada Orahovice ovom je prigodom predstavila cjelokupnu, raznovrsnu ponudu našeg grada, koja je izazvala velik interes posjetitelja. Na 9. Vino festu promovirana su brojna događanja u gradu, prezentirani su promotivni materijali te su predstavljena orahovačka vina koja su oduševila posjetitelje.

„Imamo čitav niz bogatstava koje nam je darovala priroda. Smatram da je predstavljanje kulturno – turističkih potencijala našeg grada bilo i više nego uspješno i da smo ovim posjetom otvorili vrata ka dobroj suradnji“ – ocjenjuje gradonačelnik.

Vrščani su se pokazali kao izvrsni domaćini te su predstavnike Grada i Turističke zajednice upoznali sa vinima vršačkog kraja, gastronomskom i turističkom ponudom Vršca. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Vrsac04-2014{/gallery}