Uprava poduzeća Papuk d.o.o. još uvijek bez smjernica za rad

U utorak, 18. ožujka 2014. godine, održana je 53. sjednica Skupštine Društva Papuk d.o.o. u sjedištu Društva u Orahovici. Tema sjednice ponovno je bila rasprava i donošenje odluke o predloženim modelima provedbe usklađivanja predmeta poslovanja sa člankom 202. Zakona o vodama. Od 50. sjednice održane u prosincu prošle godine, kada su načelnici općina Čačinci i Zdenci izrazili protivljenje predloženoj podjeli Društva po modelu odvajanje s preuzimanjem, nije donesena nikakva odluka niti zaključak. Osim neslaganja, razlog nedonošenja odluka i zaključaka je izostanak načelnika općine Zdenci koji se opravdao

i napuštanje sjednice načelnika općine Čačinci zbog obaveza, tako da načelnik općine Crnac i predsjednik Skupštine i gradonačelnik Josip Nemec nisu mogli ništa odlučiti.  I nakon što su članovi Skupštine dobili tražene podatke o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu od 2004. – 2013. godine, točka prijepora je imovina poduzeća.

Na razini RH 20 – ak je poduzeća koja imaju isti problem kao i Papuk d.o.o. te su Hrvatske vode produžile rok za podjelu i izdvajanje poduzeća do 15. svibnja 2014. godine. Čačincima, Zdencima i Crncu za ovu godinu doznačena su sredstva, ali ako se situacija ne riješi do 15. svibnja ta će sredstva biti raspodijeljena drugima koji su svoja poslovanja uskladili sa Zakonom. Po svemu sudeći, nastavi li se situacija odugovlačiti kao i do sada, sredstava za područje bivše općine Orahovica u ovoj godini iz Hrvatskih voda neće biti.

Svoje razočaranje cjelokupnom situacijom nije krio predsjednik Skupštine i gradonačelnik, Josip Nemec, jer ni nakon gotovo 4 mjeseca Uprava poduzeća nije dobila smjernice za rad, a ponašanje dva člana Skupštine ocijenio je neodgovornim i neozbiljnim. (T. Petrović)