ŠRK „ŠARAN“ održao redovnu godišnju skupštinu

U nedjelju, 9. ožujka 2014. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština Športsko ribolovnog kluba „ŠARAN“, kojoj je nazočilo 12 od 18 članova. Skupštini je prisustvovao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon otvaranja skupštine, izvješće o radu podnio je predsjednik Kluba, Stanislav Sikora, istaknuvši da je odrađen velik broj radnih akcija: prokopan je kanal kojim je sačuvan prilazni put tablama od slivnih voda, redovno je košena trava, čišćen okoliš i potok koji utječe u ribnjake, a ofarban je i dom. Sportski ribiči ŠRK „ŠARAN“ prošle sezone nastupili su u 5 kola lige Zajednice, 5 kola 2. Županijske lige, Županijskom Kupu, bili su domaćini 7. Kupa Orahovačko proljeće, 8. Kupa Turističke zajednice , Kup prijateljstva te su sudjelovali na Kupovima u Čačincima i Zdencima i organizirali 8. kultno natjecanje Bitka na dvojci. U suradnji sa osnovnom školom organizirali su akciju „Povedimo učenike na orahovačke ribnjake“ u kojoj je sudjelovalo 47 mališana u pratnji roditelja.

Predsjednik je istaknuo dobru suradnju ŠRK sa Gradom i Turističkom zajednicom grada Orahovice.

 

U izvješću natjecateljske komisije, koje je podnio Vladimir Macanić, istaknuto je da je 2013. godina donijela ne samo puno radosti i veselja Klubu, nego i puno medalja i pehara. Što se tiče medalja i pehara u službenim natjecanjima, seniori su osvojili 7 zlatnih medalja, 6 srebrnih medalja, 4 bronce i 5 pehara, dok su kadeti u Orahovicu donijeli 5 pehara, 3 zlatne medalje, 6 srebrnih i dvije brončane medalje. Kadeti su se natjecali u završnici KUP – a Hrvatske u Ludbregu te su u konkurenciji 22 najbolje kadetske momčadi Hrvatske, orahovačka trojka: Denni Volenik, Ivan Bušljeta i Tomislav Milovac, osvojili odlično 3. mjesto.

Prema Planu rada za 2014. godinu, članovi ŠRK „ŠARAN“ nastavit će sa provođenjem sportske etike i aktivnosti u svrhu zaštite vode i okoliša, organizirat će i provoditi natjecanja, nastavit će surađivati sa Gradom i Turističkom zajednicom te će raditi na popularizaciji ribičkog sporta, posebno među mladima.

Po završetku skupštine, gradonačelnik Josip Nemec, čestitao je članovima kluba na dobrom radu, dobrim rezultatima i brizi o najmlađim članovima, naglasivši da će im Grad i dalje biti pouzdan partner. Svim članovima, gradonačelnik je poželio puno uspjeha u radu, puno zdravlja i sreće te da im se ostvare svi planovi. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/SRK-Saran03{/gallery}