Prva kulenijada u Orahovici

U Orahovici će se, u sklopu 19. Međunarodnog sajma Slavin, koji se održava od 2. do 4. svibnja 2014. godine u organizaciji Grada Orahovica i Turističke zajednice grada Orahovice, održati i 1.  Kulenijada. Ova čuvena delicija stoljećima je najkvalitetniji proizvod Slavonaca poznat širom svijeta.

Uzorci za ocjenjivanje mogu se dostaviti u ured Turističke zajednice grada Orahovice zaključno sa 23. travnja 2014. godine, uz kotizaciju koja po uzorku iznosi 100 kuna. U cijenu kotizacije uključen je i dio sajamskog prostora na kojem će biti moguća izložba i prodaja kulena. Stručna komisija, pod vodstvom poznatog orahovačkog kulinara Vladimira Pleše, pažljivo će ocjenjivati vanjski izgled, miris, okus,

strukturu i presjek kulena, a medalje, pehari te šampionska i vicešampionska titula kulinara godine biti će dodijeljene prigodom otvaranja sajma Slavin. Za pobjednike 1. Kulenijade biti će osigurane novčane nagrade u iznosu od 3000 kn za šampiona i 2000 kn za vicešampiona Kulenijade na Slavinu 2014. godine. Prijaviti se mogu svi proizvođači kulena, oni koji se time bave iz ljubavi, hobija ili profesionalno. (T. Petrović)