Proizvode se sve kvalitetnija jaka alkoholna pića

U susret 19. Međunarodnog sajma Slavin, koji će se održati od 2. do 4. svibnja 2014. godine, u subotu, 15. ožujka 2014., održano je 9. ocjenjivanje jakih alkoholnih pića u prostorijama Centra za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Na ocjenjivanje je ove godine stigao manji broj uzoraka nego lani zbog strogih carinskih propisa, trošarina i poreza, ali svi dostavljeni uzorci bili su visokokvalitetni. Prije početka samog ocjenjivanja, stručnu komisiju pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec koji je članovima komisije zahvalio na odazivu, a posebnu zahvalu uputio je Blaženki Mozer koja od prvog sajma Slavin daje svoj doprinos u ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića. Gradonačelnik je svim članovima komisije poželio ugodan rad.

Komisija u sastavu Dunja Mežnarić, Blaženka Mozer, Blaženka Mandarić i Miroslav Ivanković nije krila zadovoljstvo što su jaka alkoholna pića iz godine u godinu sve kvalitetnija. Dostavljeni uzorci potječu sa orahovačkog i istarskog područja. Pet uzoraka okrunjeno je zlatom, a jedan uzorak srebrom. Rezultati iz godine u godinu ukazuju na trud koji proizvođači jakih alkoholnih pića ulažu u proizvodnju povećavajući kvalitetu svojih proizvoda, a samim tim i kvalitetu cjelokupnog natjecanja. Priznanja će proizvođačima zasigurno biti motivacija u daljnjem radu, a biti će im dodijeljena prigodom svečanosti otvaranja sajma, 2. svibnja 2014. godine. U subotu, 22. ožujka 2014. godine, pred nama je još i ocjenjivanje vina i voćnih vina u sklopu sajma Slavin.

Sajam Slavin održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, prof. dr. sc. Ive Josipovića, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva od 2. do 4. svibnja 2014. godine. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Slavin2014/OcjenjivanjeJAP2014{/gallery}