Održana skupština KUD – a Crkvari

U subotu, 22. ožujka 2014. godine, u prostorijama Mjesnog doma Crkvari, održana je redovna godišnja izvještajna skupština KUD – a Crkvari, kojoj je nazočio i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu za proteklu godinu podnio je predsjednik KUD – a, Stanko Jović, istaknuvši da su sve probe redovno odrađivane, a od jeseni se krenulo s radom s dječjim folklorom. Članovi KUD – a ne samo da su dorađivali koreografije, nego su i učili nove. Pipuš Tonković za KUD Crkvari osmislio je dvije koreografije – Makedonija i Banatski plesovi. Članovi KUD – a Crkvari nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu predstavljali su Crkvare i Orahovicu te su u svim prigodama nastupali za potrebe grada. U suradnji sa DVD – om Crkvari organizirali su malu smotru folklora te su organizirali još jedno tradicionalno Crkvaračko prelo. Predsjednik KUD – a uputio je zahvalu roditeljima i svima onima koji podržavaju rad KUD-a.

 

Plan rada za tekuću godinu iznio je tajnik KUD – a, Ivan Grgurić. KUD Crkvari nastavit će s očuvanjem, njegovanjem i promicanjem kulturno – povijesnog naslijeđa, uvježbavanje i usavršavanje koreografija te učenje novih, a dječjem folkloru i nastupima posvetit će punu pozornost. Također će nastaviti s organizacijom vlastitih javnih priredbi i sudjelovat će u svim manifestacijama po potrebi Grada.

Riječi pohvale i podrške članovima KUD – a Crkvari uputio je gradonačelnik Josip Nemec, pohvalivši rad predsjednika i tajnika koji sve svoje vrijeme i trud ulažu u rad KUD – a. Gradonačelnik je istaknuo da Orahovica ne bi bila ista bez KUD – a koji dobro prati sve projekte Grada i uvijek se odazovu pozivu. Našalio se da su Crkvari politički najjače selo, jer imaju gradonačelnika koji je rođeni crkvarčanin, a i predsjednik Gradskog vijeća je iz Crkvara. Svim prisutnima gradonačelnik je poželio uspješan rad i da im se ostvare svi planovi. Po završetku službenog dijela skupštine, članovi KUD – a Crkvari predstavili su novu koreografiju pod vodstvom Pipuša Tonkovića. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/KUD-crkvari03-2014{/gallery}